Bilirkişi raporu da yangının nedenini teyit etti

Bilirkişi raporu da yangının nedenini teyit etti
Diyarbakır’ın Çınar ile Mardin’in Mazıdağı ilçeleri arasında büyük bir alanda çıkan yangına ilişkin bilirkişi raporu hazırlandı. Raporda yangının nedeni teyit edildi.

AMİDA HABER - Elektrik, Harita ve Ziraat Yüksek Mühendislerinden oluşan 3 kişilik bilirkişi heyeti, Diyarbakır Çınar ve Mardin Mazıdağı yangın bölgesinde yaptıkları incelemeleri raporlaştırdı.

İletken tel koparak otları tutuşturdu

Raporda, Köksal Mahallesindeki yangının; sigortalı ayırıcı direğinde sigorta yerine iletken tel sarılmış olduğu, iletken telinin koparak, yerdeki otları tutuşturması ve şiddetli rüzgarın etkisi ile geniş bir alana yayıldığı ifade edildi.

diyarbakir-cinar-yangin-001.jpg

NTV’nin haberine göre savcılığa gönderilen bilirkişi raporu soruşturma dosyasına konuldu. Ancak başsavcılık raporu yetersiz buldu.

Savcılık detaylı ara rapor istedi

Başsavcılık, 15 kişinin öldüğü, çok sayıda kişinin yaralandığı olayla ilgili etkin soruşturma yapılabilmesi için daha detaylı bir ara raporun hazırlanmasını istedi.

Hazırlanacak yeni rapora göre, soruşturmanın genişletileceği öğrenildi. Diyarbakır Başsavcılığı’nın hazırladığı ön raporda da yangının elektrik kaynaklı olduğu tespitine yer verilmişti. (Haber Merkezi)

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.