CHP’li Tanrıkulu, sosyal medyada linç yiyen Kürtçe öğretmenine sahip çıktı

CHP’li Tanrıkulu, sosyal medyada linç yiyen Kürtçe öğretmenine sahip çıktı
Kürtçe öğretmeni Mizgin Yalçın, Kürtçe şehir isimlerini öğrencilerine öğrettiği için ırkçılar tarafından sosyal medyada hedef gösterildi. CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, başlatılan linç kampanyasına karşı öğretmene sahip çıktı.

Osman Ergün

Diyarbakır’ın Silvan İlçesi Malabadi Köyü Ortaokulu’nda Kürtçe öğretmeni olarak görev yapan Mizgin Yalçın, Kürtçe şehir isimlerini öğrencilerine öğrettiği video sosyal medyada paylaştı.

Aynı zamanda kendisine ait kürdionline isimli sosyal medya hesabı üzerinden Kürtçe dersleri paylaşan Yalçın’ın; ABD, Hollanda, Azerbaycan ve Türkiye’de çevrimiçi ders alan çok sayıda öğrencisi bulunuyor.

Malabadi Köyü Ortaokulu’nda bir ders esnasında Kürtçe şehir isimlerini öğrencilerine öğrettiği video sosyal medyada paylaşan Kürtçe öğretmeni Mizgin Yalçın, sosyal medyada linçe uğradı. Ağır hakaretlere maruz kalan Yalçın, bunlara cevap vermezken, kendisine destek de CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’ndan geldi.

Sosyal Medya hesabından Kürtçe öğretmeni Mizgin Yalçın’a sahip çıkan Tanrıkulu, “Kürtçe; halkımızın, yurttaşlarımızın anadilidir ve anadil en temel insan hakkıdır. Dolayısıyla Kürt diline yapılan hakaretler; “Nefret”, “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçudur.

Başlatılan linç kampanyalarını hem çok yakından bilen biri hem de Diyarbakır Milletvekili olarak her koşulda yurttaşlarımızla dayanışmaya ve ırkçı zihniyetle mücadeleye devam edeceğiz” şeklinde paylaşımda bulundu.

Tanrıkulu’nun bu paylaşımı da kimi kesimler tarafından destek görürken kimi kesimlerden de tepki çekti.

VİDEO

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.