CHP’li vekilden Narin için çağrı: Savcı açıklama yapsın

CHP’li vekilden Narin için çağrı: Savcı açıklama yapsın
 Muhabir
CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Narin Güran soruşturmasında savcının zaman zaman kamuoyunu bilgilendiren açıklamalar yapması gerektiğini söyledi.

AMİDA HABER - CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti’nde (GGC) basın toplantısı düzenledi. Gündemdeki konuları değerlendiren Tanrıkulu, 21 Ağustos’tan beri kayıp olan 8 yaşındaki Narin Güran ilgili de konuştu.

‘Kabul etmiyorum’

sezgin-tanrikulu-dgc-001.jpg

16 gündür Narin Güran’dan haber alınamadığını belirten Sezgin Tanrıkulu, “Şehrimizde böyle bir olayın yaşanmış olması hepimizi derinden üzdü. Yayın yasağı konuldu ama 8 yaşındaki bir çocuğun Diyarbakır’ın neredeyse orta yerinde gündüz vakti kaybolmasının ardından güvenlik güçlerinin kamuoyunu rahatlatacak bir bilgi paylaşmamış olmasını akıbetinden haber alınmamasını ben kabul etmiyorum” dedi.

Kamuoyu bilgilendirilmeli

Kamuoyunun hassasiyetle konuyu takip ettiğine işaret eden Tanrıkulu, şunları söyledi: “Soruşturmanın gizliliğine karar verildiyse en azından soruşturma makamları zaman zaman kamuoyunu bilgilendirici açıklamalar yapmalı. Bunun yapılmamış olmasını da doğru bulmuyorum. Mutlaka akıbeti noktasında ilk günden itibaren bir bilgiye ve bir delile ulaşılması lazımdı. Basına kapalı olarak yürütülen soruşturmada kamuoyunun beklentisi en azından Cumhuriyet Başsavcılığının aralıklarla basına yapacağı açıklamalarla giderilebilirdi. Bu üzüntümüzü bu şehir adına sizlerle paylaşmak istiyorum.”

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.