DEM Parti Diyarbakır Büyükşehir Adayları Serra Bucak Ve Doğan Hatun Kimdir?

DEM Parti Diyarbakır Büyükşehir Adayları Serra Bucak Ve Doğan Hatun Kimdir?
DEM Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye eşbaşkan adayları Serra Bucak ve Doğan Hatun oldu. DEM Partililer ve rakipleri Serra Bucak ve Doğan Hatun’un kim olduğunu merak ediyor.

DEM Parti Diyarbakır Büyükşehir Adayları Serra Bucak Ve Doğan Hatun Kimdir? Büyükşehir Belediyesi aday adayı seçimleri için oy verme işlemi sona erdi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin (DEM Parti) Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi kadın eşbaşkan adaylarından Serra Bucak, erkek eşbaşkan adaylarından ise Doğan Hatun delegelerin yüzde 50+1’nin oyunu alarak eşbaşkan adayları olarak seçildi.

Serra Bucak, Diyarbakır’da yenilenen seçimlerin ilk turunda yüzde 54 delege desteği ile seçilirken, Doğan Hatun ise ön seçimin ikinci turunda Garip Kandemir karşısında yüzde 64 delege tercihi ile yüzde 64 ile eşbaşkan adayı olarak seçildi.

Bucak yüzde 54, Hatun yüzde 64 ile seçildi

DEM Parti Amed İl Örgütü'de sanal medyada yaptığı açıklamalarda, “Halkımızın büyük bir özveri ile katıldığı ön seçimler sonucunda, delegelerin yüzde 54 oyunu alan aday adaylarımızdan Serra Bucak Amed Büyükşehir Belediye Eşbaşkan Adayımız olarak belirlenmiştir.

Amed Büyükşehir Belediye Eş Başkanlığı için bugün yapılan ikinci tur seçimleri tamamlandı. Tüm sandıklar açıldı ve oyların sayımı bitti.

Garip Kandemir yüzde 36 oy, Doğan Hatun yüzde 64 oy alarak Amed Büyükşehir Belediye Eşbaşkan adayı olmaya hak kazandı” ifadeleri yer aldı.

SERRA BUCAK KİMDİR?

Bağlar Belediyesi Eğitim Destek Evi koordinatörlüğü yaptı.2014-2016 yıllarında Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkan danışmanlığı ve meclis üyeliği yaptı.

2016-2022 yıllarında çocuk ve kadın alanlarında Sosyal Çalışmacı olarak çalışmalar yürüttü.

ÇocukÇa Derneği ve ZimZim kreş kurucularından olan Bucak, halen Yeşil Sol Parti Diyarbakır il yönetimi içerisinde yer alıyor.

DOĞAN HATUN KİMDİR?

Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde doğdu. Maden mühendisliği eğitimi aldı. 2016-2023 yılları arasında Maden Mühendisleri Odası eş başkanlığı görevini yürüttü.

Bu süreçte, Diyarbakır’daki karayolları arazisindeki yeşil alanın yapılaşmaya açılması ile ilgili yaptığı basın açıklaması nedeniyle TCK 301 maddesi uyarınca 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandı. Ancak, Hatun bu dava sonucunda beraat etti.

Hatun, aynı zamanda 2018-2022 yılları arasında TMMOB Diyarbakır İl Koordinasyon Kurulu (İKK) Sekreterliği yaptı.

Emek ve Demokrasi Platformu dönem sözcülüğü, Diyarbakır Kent Koruma ve Dayanışma Platformu Kurulu üyeliği gibi çeşitli sivil toplum örgütlerinde de aktif rol aldı.

6 Şubat 2023’te Diyarbakır’da meydana gelen depremde, Platformun kriz masası sözcüsü olarak çalıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.