Dicle Elektrik kaçağa karşı cihaz geliştirdi

Dicle Elektrik kaçağa karşı cihaz geliştirdi
Bölgede enerji dağıtım hizmeti veren Dicle Elektrik orta gerilim havai hatları için ölçüm ve haberleşme cihazını geliştirdi.

AMİDA HABER - Dicle Elektrik, enerji dağıtımında kayıp-kaçak oranlarını azaltmak amacıyla Dicle Elektrik Ar-Ge Merkezi tarafından geliştirilen özel bir ölçüm ve haberleşme cihazı projesini hayata geçiriyor.

Dicle Elektrik Dağıtım şirketi, elektrik dağıtımında kayıp-kaçak oranlarını minimize etmek amacıyla geliştirilen ve EPDK onayı alan özel bir projeyi tamamladı.

Dicle Elektrik Ar-Ge Merkezi'nde gerçekleştirilen proje, orta gerilim havai hatlar için tasarlanmış bir ölçüm ve haberleşme cihazının geliştirilmesini içeriyor.

Projenin model olması bekleniyor

dicle-elektrik-trafo-olcum.jpg

Dicle Elektrik açıklamasında, hizmet verilen 6 ilde elektrik altyapısını güçlendirmek ve enerji verimliliğini artırmak adına gerçekleştirilen bu projenin, sektöre model olması beklendiğini belirtti.

Dicle Elektrik Genel Müdürü Yaşar Arvas, “Enerji sektöründe öncü bir adım olan bu projemiz, altyapımızı modernize ederken aynı zamanda montaj kolaylığı ile de dikkat çekiyor. Bununla birlikte Faydalı Model Belgesi de alınan projemizin portatif ve önceki modellere kıyasla taşınılabilir yapısı, kullanım kolaylığını da ön plana çıkarıyor” şeklinde konuştu. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum