Dicle Elektrik’e sabotaj: Zarar büyük

Dicle Elektrik’e sabotaj: Zarar büyük

Kaynak:Haber Merkezi

Dicle Elektrik’ trafosuna yönelik gerçekleştirilen sabotajda milyonluk zarar oluştuğu belirtildi

AMİDA HABERDicle Elektrik Kurumu’nda yapılan yazılı açıklamada, Şanlıurfa’da yer alan Evren Sanayi Sitesi ile TOKİ konutlarına enerji sağlayan trafoya yönelik sabotaj yapıldığı ifade edildi.

sabotaj.jpeg

Açıklamada, “Şanlıurfa’da 3.823 işyerinin bulunduğu Evren Sanayi Sitesi ve Akabe TOKİ konutlarına enerji sağlayan trafo binasına yönelik sabotaj girişimi, söz konusu trafo merkezinde yaklaşık 1 milyon TL zarara yol açtı” denildi.

Ekiplerin hızlı müdahalesiyle enerji akışının yeniden sağlandığı kaydedilirken, sabotajdan kaynaklı esnafın elektriğinin kesildiği ve esnafın zarara uğradığı söylendi.

sabortaj-1.jpg

Sabotaj görüntülerin güvenlik kameralarına yansıdığı ve konuyla ilgili adli mercilerce soruşturma başlatıldığı belirtilen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı: “Güvenlik amacıyla trafo binasına yerleştirilen kameralar tarafından kaydedilen görüntülerde, şüphelinin levye ile dış kapının kilidini ve diğer kapıyı kırarak içeri girdiği an be an kaydedildi. Görüntülerde, şahsın bir süre trafo binasında dolaştığı ve yüksek voltajlı akım bulunan bölgelere dokunmayarak daha az akım geçen Scada panosuna yöneldiği tespit edildi. Maddi değeri yüksek olan kabloları yerinden söken şahsın, panodaki modülleri de söktüğü ve yaklaşık 1 milyon TL’lik zarara neden olduğu belirlendi. Enerji kesintisi sonucu yaşanan aksamalardan etkilenen işyerleri, onarım çalışmalarının kısa sürede tamamlanmasıyla tekrar faaliyete geçti.”

sabortaj-2.jpg

Sabotajı gerçekleştiren kişinin kimliğinin belirlendiği ve yakalanması için soruşturmanın devam ettiği söylendi.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum