Dicle Nehri'nde mahsur kalan 10 kişilik aile kurtarıldı

Dicle Nehri'nde mahsur kalan 10 kişilik aile kurtarıldı

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

Diyarbakır’ın Eğil ilçesinde, Dicle Nehri kenarında piknik yaparken baraj kapaklarının açılmasıyla yükselen su nedeniyle mahsur kalan 10 kişilik aile, AFAD ekipleri tarafından kurtarıldı.

AMİDA HABER- Olay, Eğil ilçesi Selman Köyü’nde meydana geldi. Piknik yapmak için Dicle Nehri kenarını seçen aile, baraj kapaklarının açılmasıyla su seviyesinin aniden yükselmesi sonucu mahsur kaldı.

Aralarında çocukların da bulunduğu aile, hızla yükselen suyun ortasında çaresiz kaldı.

Durumu fark eden çevredekiler, hemen yetkililere haber verdi. İhbar üzerine hızla harekete geçen AFAD ekipleri, olay yerine botlarla intikal etti. Yapılan başarılı operasyon sonucu, mahsur kalan aile güvenli bir şekilde kurtarıldı ve güvenli bir bölgeye çıkarıldı.

selamn2.jpg

AFAD ekiplerinin hızlı ve etkili müdahalesi sayesinde, mahsur kalan ailede herhangi bir yaralanma ya da zarar meydana gelmedi. Aile, kurtarılmalarının ardından büyük bir rahatlama yaşadı ve AFAD ekiplerine teşekkür etti.

Dicle Nehri’nde yaşanan bu olay, bölgede baraj kapaklarının açılmasıyla oluşabilecek tehlikelere karşı dikkatli olunması gerektiğini bir kez daha hatırlattı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.