Dicle Üniversitesi Rektörü: Hastanemiz miadını doldurdu

Dicle Üniversitesi Rektörü: Hastanemiz miadını doldurdu
 Muhabir
Diyarbakır Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamuran Eronat, yeni bir hastane için girişimlerde bulunduklarını ve olumlu sonuç alacaklarını söyledi.

AMİDA HABER- Diyarbakır Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamuran Eronat basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Rektör olarak atandıktan sonra basın mensuplarıyla bir araya gelen Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamuran Eronat, bu göreve gelmeden önce tereddüt yaşadığını ifade erek, Diyarbakır için insan odaklı projeleri hayata geçirmek için elini taşın altına koyduğunu söyledi.

rektor.jpg

Eronat şöyle konuştu, “Atanma konusunda bazı tereddütlerim vardı. Çünkü ben kaygılı bir insanım. Aldığım problemleri sonuna götürmeye odaklı biri olduğum için bu noktada biraz tereddüt ettim. Siyasetçi kimliği ile tanınan ablamın ‘Memleket senin, sende elini taşın altına koymak zorundasın’ dedi. Bende görevi bu şekilde üstlendim. Bu memleketin çocukları olarak hepimizin kalbi memleketin sevdası ve problemleriyle atmaktadır. Bu yüzden size rahatlıkla söz verebiliyoruz. Çünkü ekibimize güveniyoruz. Genç ve liyakatli bir ekip kurduk” dedi.

Rektör: Üniversitenin hiç bir arazisinin satılması söz konusu değil

Geçmişte Üniversite arazilerinin satılmasıyla ilgili tartışmalara da değinen Eronat, “Üniversite arazisinin satılması kesinlikle söz konusu değil” dedi.

‘Ankara’da girişimlerimiz başladı’

Üniversitenin dijitalleşme konusunda girişimlerde bulunduklarını ifa eden Eronat, bölgenin önemli hastanelerinden biri olan Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nin hizmet verme konusunda sorunlar yaşadığını ve yeni bir hastane için göreve gelir gelmez Ankara’da girişimlerde bulunduklarını dile getirdi.

rektorr.jpg

44 yıllık hastane

Rektör Yardımcısı Velat Şen ise, hastanenin artık hizmet verme konusunda yetersiz olduğunu ifa ederek şunları söyledi: Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi bölgede toplamda 10 ile hizmete veriyor. Ve bu yük çok ağır geliyor bize. Yeni bir hastane için girişimlerde bulunmak üzere Ankara’ya gittik. İnşallah 2025 yılında hastane ile ilgili müjdeli bir haber vereceğiz. 1980 Yılında inşa edilen hastanenin hastane odalarında ortalama 6 kişi kalıyor. Bu Türkiye ortalamasının çok üstünde.”

Üniversitede ücretli ameliyat iddiaları

Dicle Üniversitesi hastanelerinde bazı hocaların kendi özel hastalarını ücretli olarak ameliyat ettiklerini ve aylık gelirlerinin 1 milyonu bulduğu iddialarına da yanıt veren rektör yardımcısı Velat Şen, bu konuyla ilgili tedbir aldıklarını ve her gün görevlendirilen iki personelin ameliyat ve yapılan işlemleri incelediklerini söyledi. Şen, ameliyat edilen hasta ve hasta yakınlarıyla konuştuklarını, konunun üzerinde durmaya devam edeceklerini kaydetti.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum