Dicle Üniversitesi’nde 6. Uluslararası Ekonomi, Siyaset Ve Yönetim Sempozyumu
Açılış programına
Dicle ÜniversitesiRektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç, İİBF Dekanı Prof. Dr. Seyfettin Aslan, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.
Programın açılış konuşmasını İİBF Dekanı Prof. Dr. Seyfettin Aslan yaptı. Aslan, “2020’de Covid-19 pandemisi nedeniyle gerçekleşmemiş ve 2021 yılında da yine aynı nedenle uzaktan katılımla sürdürmek zorunda kalınmıştı.” diyerek, altı yıldır devam eden 6. Uluslararası Ekonomi, Siyaset ve Yönetim Sempozyumunun bu yılki ana temasının, ülkemizde yaşanan yıkıcı 6 Şubat depremleriyle birlikte, iklim krizi başta olmak üzere dünyanın birçok yerinde giderek artan afetler nedeniyle, “ekonomik, siyasal ve toplumsal boyutlarıyla afetler” olarak belirlendiğini belirtti.
Rektörü Karakoç ise yaptığı konuşmada üniversitelerin uluslararasılaşma ile farklı milletlerle ve üniversitelerle ortak çalışmalarla geliştiğini belirterek, özellikle coğrafyanın farklı özelliklilerini bilen bilim insanlarının çalışmalarının önemine değindi.
Deprem sürecinin yönetilmesine dair bilgiler veren Karakoç, akademik çalışmaların basılı hale gelerek yayınlanmasının afetin yönetimi konusunda büyük önem arz ettiğini de vurguladı.
Açılış konuşmalarının ardından ana tema etrafında, bu yılki açılış paneli özellikle afet konulu eserleri ile konunun uzmanı olan Doç. Dr. Hayriye Şengün ve Dr. Öğr. Üyesi Tahsin Kula tarafından yapıldı.
“Afet ve Hukuk İlişkisi” ve “Afet Psikolojisi” adlı sunumların ardından sorular cevaplandı. Plaket takdiminin ardından açılış programı sona erdi.
Bu organizasyon kapsamında, Ekonomi’den Siyaset’e, Uluslararası İlişkiler’den İşletme’ye, Kamu Yönetimi’nden Sağlık Yönetimi’ne, Maliye’den Sosyal Hizmet’e kadar çok çeşitli alanlarda, 126 katılımcı tarafından, 26 oturumda, toplam 107 bildiri sunulacak ve sempozyum iki gün devam edecek.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.