DİSKİ: 6 ayda 13 bin 800 metre içme suyu hattı döşedik

DİSKİ: 6 ayda 13 bin 800 metre içme suyu hattı döşedik

Kaynak:DBB Basın

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü, 4 merkez ilçe ve bağlı kırsal mahallelerde içme suyu ihtiyacını karşılamak için son 6 ayda toplam 13 bin 800 metre içme suyu hattı döşediğini duyurdu.

AMİDA HABER - Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, kentin dört bir yanında kesintisiz ve sağlıklı içme suyu sağlamak amacıyla çalışmaların sürdüğü, bu kapsamda DİSKİ ekiplerinin Bağlar, Sur, Kayapınar ve Yenişehir ilçeleri ile bağlı kırsal mahallelerin içme suyu ihtiyacını karşılamak için 13 bin 800 metre içme suyu şebeke hattı döşediğini açıkladı.

450 yeni abone bağlantısı

1 Nisan ve 27 Eylül tarihleri arasından mesken ve ticari alanların içme suyu ihtiyacını karşılamak için 4 merkez ilçe ve bağlı kırsal mahallelerdeki 6 bin 770 metre şebeke hattında 450 yeni abone bağlantısının belirtildiği açıklamada, yerinde yapılan tespitler ve ALO 153 üzerinden gelen ihbarları doğrultusunda Yenişehir, Bağlar, Kayapınar ve Sur ilçelerinde 1 Nisan itibariyle 2 bin 109 içme suyu arızasının bakım onarımının gerçekleştirildiği ifade edildi.

diski.jpg

‘Saniyede 525 litre suyun boşa akması önlendi’

Açıklama görüşüne yer verilen DİSKİ SCADA ve Coğrafi Bilgi Sistemi Şube Müdürü Ahmet Arslan, “1 Nisan itibariyle yapılan fiziki kaçak taraması sonucunda akustik dinleme cihazlarıyla tespit edilen 425 adet arıza onarıldı. Yapılan onarım çalışmaları sayesinde saniyede 525 litre suyun boşa akması önlenerek, su tasarrufu yapıldı. DİSKİ Genel Müdürlüğü olarak halkımızın sağlıklı ve kesintisiz su ihtiyacının karşılanması için çalışmalarımız aralıksız olarak devam edecektir” dedi.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.