DİSKİ duyurdu: Diyarbakır’daki bazı mahallelerde su kesintisi olacak

DİSKİ duyurdu: Diyarbakır’daki bazı mahallelerde su kesintisi olacak

Kaynak:Basın Bülteni

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü, Kayapınar ilçe sınırlarında yer alan Mahabad Bulvarı üzerinde başlattığı yer değiştirme çalışması sebebiyle Yenişehir ve Kayapınar ilçelerinde su kesintisinin olacağını duyurdu.

AMİDA HABER - Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, İller Bankası tarafından yapıldığı dönemde yeşil alan sınırları içerisinde bulunan içme suyu hatlarının, bir önceki dönemde yapılan imar değişikliği nedeniyle yapı alanı içinde kalması ardından hatların daha sağlıklı çalışmasını sağlamak amacıyla yer değiştirme çalışmalarını başlattı.

diski-su4.jpeg

DİSKİ ekipleri imarda yapı alanı içerisinde kalan mevcut içme suyu hatlarını iptal ederek yeni iki hat döşediğini açıkladı. Yapılan çalışmanın ilk etapta 16.07.204 tarihinde 120 metre Q1200 mm çapındaki hattın mevcut şebekeye bağlanma işlemi yapılacağı bundan dolayı da geçici su kesintisinin olacağını bildirdi.

diski-su.jpeg

DİSKİ ekiplerinin çalışmalarından dolayı 16.07.2024 tarihinde saat 19.00 ile 17.06.2024 tarihinde saat 06.00 arasında Yenişehir ve Kayapınar ilçelerinin bazı bölgelerinde zorunlu su kesintisi olacağı paylaşıldı.

diski-su1.jpeg

Su kesintisinin yapılacağı bölgeler

  1. Yenişehir ilçesi; Dokuzçeltik, Fabrika, Yolaltı mahalleleri
  2. Kayapınar ilçesi; Diclekent, Medya, Mezopotamya mahalleleri

diski-su3.jpeg

DİSKİ’den yapılan açıklamada, “su kesintisinden etkilenecek mahallelerde yaşayan yurttaşların gerekli tedbirleri almaları, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi olarak, halkımızın sağlıklı ve kesintisiz içme suyu hizmeti alabilmesi için çalışmalarımıza aralıksız devam edeceğimizi belirtir, kamuoyunun bilgisine saygı ile sunarız” denildi.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.