DİSKİ’den açıklama: Diyarbakır'da su kesintisinin nedeni ne?

DİSKİ’den açıklama: Diyarbakır'da su kesintisinin nedeni ne?
DİSKİ Genel Müdürlüğü, Diyarbakır’da yaşanan su kesintileri ile ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, tasarrufa dikkat çekildi.

AMİDA HABER - Diyarbakır’da son günlerde yaşanan su kesintisi, tepkiye neden olmuştu. DİSKİ Genel Müdürlüğü yazılı açıklama ile kesintilerin nedeni ile ilgili bilgi verdi. Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“DİSKİ Genel Müdürlüğü, günlük Temiz Su Arıtma Tesisinde 280 bin metreküp su üretiyoruz. Ortalama 22 bin metreküp su da Gözeli su kaynağımızdan alıyoruz. Günlük 305 bin metreküp sağlıklı çeşmeden içilebilir su üretiyoruz. Ürettiğimiz su Diyarbakır’ın su ihtiyacının neredeyse iki katı bir su demektir. Kişi başı su tüketimi ortalama 120-150 lt/gün olması gerekirken biz özellikle yaz aylarında yaklaşık 300 lt/gün su tüketmekteyiz.

2024/05/18/diski.jpg

Öte yandan yapılan araştırma ve incelemelerde içme ve kullanma suyunu amacı dışında park, bahçe ve tarla sulamalarında kullanıldığı tespit edilmiştir. Bu durum vatandaşlarımızın temel ihtiyacı olan içme ve kullanma suyuna erişimini engellemektedir. Şehirde tüm abonelerimizin suya erişimini sağlamak için kademeli olarak bazı bölgelerde zorunlu su kesintisine gidiliyoruz. Bu bölgeler, sınıf farkı gözetmeksizin depoların doluluk oranına göre belirleniyor. Bu yönde bazı basın yayın organlarında çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirtmek istiyoruz. Kent genelinde içme suyu sorununun yaşanmaması için vatandaşlarımızdan suyun amaç dışı kullanımı konusunda duyarlılık bekliyoruz.” (Haber Merkezi)

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum