Diyabakır HAYDİ’den kara avcılığını önleme eğitimi

Diyabakır HAYDİ’den kara avcılığını önleme eğitimi

Kaynak:Anadolu Ajansı

Diyarbakır'da yasa dışı kara avcılığıyla mücadele için jandarma personeline eğitim verilmeye başlandı.

AMİDA HABER – Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Timi (HAYDİ), yasa dışı kara avcılığının önlenmesi için İlçe Jandarma Komutanlıklarında personele bilgi vermeye başladı.

Eğitimlere Kulp ve Lice’den başlandı

İl Jandarma Komutanlığı, paydaş kurumlar ile koordineli çalışarak, yasal mevzuat çerçevesinde çevre, doğa ve hayvanların korunması için sürdürülebilir çevre ve kalkınma ilkeleri doğrultusunda faaliyetlerine devam ediyor.

Yapılan açıklamada, HAYDİ ekibi ve jandarma devriyelerince yaban hayatın ve av hayvanlarının korunmasına yönelik 4915 Sayılı Kara Avcılığı Kanunu'nun ihlal edilmemesi için Kulp ve Lice ilçeleri başta olmak üzere en ücra bölgedeki yol kontrol noktalarında görev yapan jandarma personeline yönelik çalışma yürütüldüğü bilgisine yer verildi.

jandarma-avcilik.jpg

Av yasağı ne zaman bitiyor?

Ekipler, av yasağının sona ereceği 31 Ağustos 2024 ile 2 Mart 2025 tarihleri arasında yapılacak kara avcılığı öncesi jandarma ekiplerini hem çevre ve doğa popülasyonunu korumanın önemini hem de yasa dışı kara avcılığa fırsat verilmemesi konusunda bilgilendiriyor. Çalışmamın tüm ilçelerdeki jandarma personeline yönelik yapılacağı açıklandı.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.