Diyanet-Sen Diyarbakır’daki bıçaklı saldırıyı kınadı: Takipçisi olacağız

Diyanet-Sen Diyarbakır’daki bıçaklı saldırıyı kınadı: Takipçisi olacağız

Kaynak:Anadolu Ajansı

Diyanet-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ömer Evsen, Diyarbakır'da bir din görevlisinin yaralandığı bıçaklı saldırı hakkında açıklamalarda bulundu.

AMİDA HABER - Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası (Diyanet-Sen) Genel Başkan Yardımcısı Ömer Evsen, beraberindeki din görevlileri ile Diyarbakır merkez Yenişehir İlçe Müftülüğü önünde basın açıklamasında bulundu.

diyarbakir-imam1.jpeg

Gerçekleştirdiği konuşmasında Evsen, doktor, hemşire, öğretmen, din görevlisi fark etmeksizin her yıl şiddet vakaları ile karşı karşıya kalındığını söyledi.

‘Saldırgan bir an önce bulunsun’

Evsen, "Din Adamlarına Üvey Evlat Muamelesi Yapılmasın”

Şiddetin kabul edilemez olduğunu belirten Evsen, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Çift Kastal Camisi imamı Ramazan Demir önceki gün sabah namazına giderken cami çevresinde ateş yakmış olan bir grubu uyarmış daha sonra bu kişi veya kişiler tarafından kesici ve delici aletle yaralanmıştır. Hocamız çevreden gelenler tarafından hastaneye yetiştirilmesine rağmen ciddi kan kaybı yaşamıştır. Bugün burada hocamız Ramazan Demir'e yapılan saldırıyı kınamak için toplandık. Saldırgan bir an önce bulunsun, yargı önüne çıkarılsın, kamu vicdanı rahatlatılsın. Diyanet-Sen konunun takipçisi olacaktır. Bu menfur olayı lanetliyoruz. Suçluların bulunmasını istiyoruz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum