Diyarbakır Arkeoloji Müzesi rekor ziyaretçi bekliyor

Diyarbakır Arkeoloji Müzesi rekor ziyaretçi bekliyor
Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesinde bulunan İçkale Müze Kompleksi(Diyarbakır Arkeoloji Müzesi), bu yıl 200 bin ziyaretçi ağırlamayı bekliyor.

AMİDA HABER- İç Kale Müze kompleksi kentin önemli bir kültürel alanı haline geldi. Kuruluşu 1934 yılına dayanan müzeyi, bu yılın ilk 4 ayında 50 bin ziyaret etti. Müzenin yıl boyu 200 bin ziyaretçiyi ağırlaması bekleniyor.

200 bin ziyaretçi bekleniyor

arkeoloji-muzesi-ziyaretci.jpg

Müzenin 2015'te İçkale'de hizmet vermeye başladığını aktaran Müze Müdür Vekili Müjdat Gizligöl, müze yerleşkesinde 14 tescilli tarihi yapı bulunduğunu kaydetti. Gizligöl, "Müze binalarının içinde dünyanın en eski tarihi eserleri bulunmakta. Körtik Tepe'de yapılan kazılarda 12 bin 400 yıllık tarihi eserler ortaya çıktı. Bunlar müzelerde bulunan en eski eserlerdir. Ziyaretçilerimiz, bunlar gibi binlerce eseri müzemizin teşhir binalarında görebiliyor." diye konuştu.

Tanıtım etkinlikleri ile ziyaretçi sayısının arttığını ifade eden Müjdat Gizligöl, 2021'de 47 bin olan ziyaretçi sayısının 2022'de 68 bine, 2023'te 131 bine ulaştığını, 2024 yılında ise 200 bin ziyaretçiyi ağırlamayı beklediklerini söyledi.

‘Bilinirliği artan bir müze olduk’

Asıl artışı bu yıl nisan ayında yaptıklarını anlatan Gizligöl: “Ziyaretçilerimiz ağırlıklı olarak Diyarbakır'a ilkbaharda geliyor. Bu yıl ocak, şubat ve mart aylarında toplam 23 bin, nisan ayında ise 27 bin kişi müzemizi ziyaret etti. Bu yılın ilk 4 ayında da 50 bin ziyaretçi ağırladık. Diyarbakır Müzesi yeni yerine taşındığı 2015'ten bu yana ay bazında kendi rekorunu kırdı. Şu ana kadar ay bazında 27 bin ziyaretçi sayısı ulaştığımız en yüksek sayıdır. Her geçen gün tanınırlık ve bilinirliği artan bir müze olduk" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum