Diyarbakır Bağlar’da sağlık taraması: Meme kanserine dikkat!

Diyarbakır Bağlar’da sağlık taraması: Meme kanserine dikkat!

Kaynak:Bağlar Belediyesi Basın

Diyarbakır merkez Bağlar İlçe Belediyesi, kırsal mahallelerde sağlık taraması başlattı. Çalışma kapsamında “toplumsal cinsiyet” başlıklı seminer de düzenlendi.

AMİDA HABER – Diyarbakır Bağlar Belediyesi Sağlık Hizmetleri ile Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından “Sağlıklı Köyler Sağlıklı Toplum” sloganıyla kırsal mahallelerde sağlık taramaları, bilgilendirme seminerleri, çocuklar için etkinliklerin olduğu 3 günlük çalışma başlatıldı.

Eş Başkanlar Leyla Ayaz ve Siraç Çelik’in öncülük ettiği çalışmaya, Eş Başkan Yardımcısı Jiyan Aslan, Sağlık Hizmetleri Müdürü Evin Serin Karabiber, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Derya Berktaş ile Belediye Meclis üyeleri de katıldı.

Çocuklarla çeşitli etkinlikler düzenlendi

baglar-saglik-taramasi2.jpg

İlk olarak Batı Çanakçı Mahallesi’ne giden belediye heyeti, Yemişalan sakinlerini, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’ne bağlı Bağ Evi’nde konservatuara hazırlık yapan öğrencilerin oluşturduğu erbane grubu karşıladı. Müzik dinletisinin yanı sıra Solin Çok Amaçlı Çocuk ve Aile Merkezi tarafından çocuklar için palyaço eşliğinde çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Ayaz ve Çelik köy sakinlerinin taleplerini dinledi

Ayaz, çocuklarla boyama etkinliğine katılarak, onlar için hazırlanan boyama kitabı, boya ve balonlardan oluşan hediyeleri verdi. Çalışma kapsamında “toplumsal cinsiyet” başlıklı seminer de düzenlendi.

baglar-saglik-taramasi.jpg

Sağlık taramaları yapıldı

Sağlık Hizmetleri Müdürlüğü’ne bağlı doktorlar tarafından da çocuklara gelişim tespiti yapıldı. Diş Hekimleri Odası’ndan Dr. Arzu Özbek tarafından ağız ve diş sağlığı taraması gerçekleştirildi. Çocuklara diş fırçası ve macunu hediye edildi. Yetişkinler için de diyabet ve hipertansiyon testi yapan sağlık ekipleri, çocuğu olan kadınlara ateş ölçer hediye etti.

Sağlık hizmetleri kapsamında aile planlaması konusunda da bilgilendirme yapıldı. Sağlık Hizmetleri Müdürü Evin Serin Karabiber tarafından kadınlar için meme kanserine karşı bilgilendirme semineri verildi.

‘Tüm kadınlar meme kanserine karşı bilgi sahibi olmalı’

baglar-saglik-taramasi5.jpg

Eş Başkan Leyla Ayaz seminer öncesi bir konuşma yaparak, meme kanseri hakkında bilgilendirmenin önemine dikkat çekti. Her kadının bu konuda bilgi sahibi olması gerektiğini ifade eden Ayaz, hastalığın önüne geçmek için yapılması gerekenlerin önemini vurguladı. Ayaz, bu çalışmayı da kadınlara ulaşmak için yaptıklarının altını çizerek, katıldıkları için teşekkür etti.

Eş Başkan köydeki çalışmaları denetledi

Öte yandan Kayapınar Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nün kırsal mahallelerde yeni ve ara yol yapım çalışmaları devam ederken, Eş Başkan Cengiz Dündar çalışmaları yerinde denetledi.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.