Diyarbakır Barosu: Abdulkadir Selvi özür dilesin

Diyarbakır Barosu: Abdulkadir Selvi özür dilesin
Hürriyet Yazarı Abdulkadir Selvi, köşe yazısında Amedspor, Diyarbakır Barosu, Ticaret Odası’nı hedef gösterdi. Baro Başkanı Nahit Eren, Selvi’nin özür dilemesini istedi.

AMİDA HABER - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Diyarbakır ziyaretinden önce Diyarbakır izlenimlerini köşesine taşıyan Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, bazı kurumları hedef gösterdi. Selvi, “Derin devlet, Mitras ve Diyarbakır’da Erdoğan’dan beklentiler” başlıklı yazısında, OHAL ve çözüm sürecinde kente yaptığı ziyaretler ile şimdiyi kıyasladı. Selvi, bu kez coşkulu ve huzurlu bir Diyarbakır bulduğunu yazdı.

Amedspor, baro, ticaret odası…

“PKK ile mücadelede en başarılı dönemi yaşıyoruz” diyen Abdulkadir Selvi, şu ifadeleri kullandı: “Türkiye’nin sınırları içinde sayılarının 120’nin altına düştüğü söyleniyor. PKK dağlarda azaldı, şehirde korku iklimini yaratamıyor, kepenk kapatarak, sokakları ateşe vererek hayatı felç edemiyor. Ama farklı bir konsepte geçmişler. Diyarbakır’da onu gözlemledim. HDP, siyasetiyle, ticaret odasıyla, Amedspor’la, baroyla, STK’larla Diyarbakır’da kültürel hâkimiyetini sürdürüyor. Söylemi belirliyorlar. Bu yeni bir mücadele yöntemi. Dağlardaki mücadele kazanılmış ama şehirlerdeki kültürel iktidar kazanılamamış.”

Eren: Özür dilesin

Diyarbakır Barosu Başkanı Nahit Eren, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Selvi’yi özür dilemeye çağırdı. Eren, “Kurulduğu günden beri hukukun üstünlüğü,insan hakaları ve barış mücadelesi veren; bu uğurda ağır bedeller ödeyen baromuzu ve kentimizin değerli kurumlarını kriminalize ederek hedef gösteremezsiniz.

Sizi bir gazeteci sorumluluğuyla özür dilemeye davet ediyorum” dedi. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.