Diyarbakır Barosu seçime gidiyor: İki aday yarışacak

Diyarbakır Barosu seçime gidiyor: İki aday yarışacak
 Muhabir
Diyarbakır Barosu, 12-13 Ekim tarihlerinde yapacağı Genel Kurul ile yeni başkanını seçecek. 4 bin üyenin kayıtlı olduğu baro seçimlerinde iki aday yarışacak.

AMİDA HABER - İki dönem Diyarbakır Barosu Başkanlığı yapan Nahit Eren, 12-13 Ekim tarihlerinde yapılacak Genel Kurul’da aday olmayacağını duyurmuştu. Genel Kurula sayılı günler kala iki avukat adaylığını açıkladı, çalışmalara başladı.

‘Liste ile seçime gireceğiz’

Amida Haber’e konuşan adaylardan Abdülkadir Güleç, seçime liste ile gireceklerini söyledi. Liste ile ilgili çalışmaların devam ettiğini belirten Güleç, “26 yıldır bu kentte avukatlık yapıyorum. Geçmişte baronun birçok kademesinde görev aldım. 2018 yılında TBB delegesiydim. İnsan hakları ve toplumsal dosyalara baktım. Bu dönem şartlarım olgunlaştığı için aday olmaya karar verdim. Birikim ve deneyimlerimi bu kurumun büyümesi için hizmet etmek istiyorum” dedi.

2024/06/22/baro-suc.jpeg

‘Projeler geliştirmek için aday oldum’

Baroya kayıtlı 2 bin 500'e yakın avukatın olduğunu dile getiren Güleç, “Genç meslektaşlarımızın ekonomik sorunları var. Birçoğu büro bile açamıyor. Bir nebze çözüm geliştirecek projeler üretmek için aday oldum. Diyarbakır Barosu ile Büyükşehir Belediyesi ile baro arasında protokol imzalandı. Seçilmem durumunda kentteki diğer belediyeler ile baro arasındaki protokolleri çoğaltmayı amaçlıyorum” dedi.

abdulkadir-gulec1avukat.png

‘Baronun misyonuna uygun hareket’

Diyarbakır Barosu’nun kimliğine dikkat çeken Güleç, “Tahir Elçi’nin başkanlık yaptığı bu baronun misyonuna uygun hareket, hukuk beklentisine yanıt verecek. Bu duruşu korumaya çalışacağız. Hak ihlallerinin olduğu yerde var olacağız” diye konuştu.

Genç avukatlar için çalışacağız

Güleç seçilmesi durumunda şu projeleri hayata geçireceklerini söyledi: “Adli yardım ve CMK ile ilgili bütçe ve görevlendirme sayılarını artırarak genç meslektaşlarımızın maddi sorunlarının çözümüne bir nebze de olsa katkı sunacağız. Baro sicil sayısı dört bine yaklaştı tahminen 2.500 avukat var. Baroda bağımsız hizmet binası yapmayı hedefliyoruz. Bürosu olmayan meslektaşlarımıza çalışma ofisleri sayısı artırmaya dönük çalışmalarımız olacak" dedi.

Yavuz: Mesleğin onurunu korumak için adayım

baris-yavuz1.jpg

Güleç’in rakibi avukat Barış Yavuz ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile, “Diyarbakır Barosu'nun 12-13 Ekim 2024 tarihlerinde gerçekleştirilecek 49. Olağan Genel Kurulu'nda Baro Başkanlığı'na aday olduğumu açıklamak isterim. Meslektaşlarımızın haklarını savunmak; insan hakları, demokrasi ve hukuk devleti mücadelesini güçlendirmek için adayım. Adaletin savunucusu olarak mesleğimizin onurunu koruyacağız. Desteğinizle daha güçlü olacağız” ifadelerini kullandı.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.