Diyarbakır Barosu’ndan bir ilk: Tahir Elçi ile başladı!

Diyarbakır Barosu’ndan bir ilk: Tahir Elçi ile başladı!
 Muhabir
Diyarbakır Barosu’nun yeni yönetimi sosyal medya hesabından Kürtçe ve İngilizce mesaj paylaşma kararı aldı. İlk Kürtçe paylaşım Tahir Elçi ile ilgili oldu.

AMİDA HABERDiyarbakır Barosu Başkanlığına yeni seçilen Abdulkadir Güleç Amida Haber’e paylaşım ve faaliyetlerini Türkçe, Kürtçe ve İngilizce olarak yapacaklarını söyledi.

Güleç, göreve gelmesinin ardından baronun sosyal medya hesabından yaptığı ilk Kürtçe paylaşımı, Tahir Elçi ile ilgili oldu. 20 Ekim 2015’te baro binasında gözaltına alınan Elçi’nin ölümüne giden sürece atıf yapılan paylaşım Türkçe-Kürtçe yapıldı.

Baro Kürtçe kursu açacak

gulec3.jpg

Güleç, Kürtçe’nin Kurmanci ve Zazaki lehçelerine çok önem verdiklerini ifade ederek, bu konuda yapacakları çalışmalar ile ilgili bilgi verdi. Güleç, 2 bin 400 üyesinin bulunduğu baronun Kurmanci ve Zazaca bilen çok avukatın olduğunu, Kürtçe hizmeti bu arkadaşlarından aldıklarını ifade etti.

Avukatlar çocuklarıyla dil kurslarına katılacak

kurs.jpg

Kürtçe kurs açacaklarını ve baro üyelerinin çocuklarıyla bu kurslara katılacaklarını ifa eden Güleç, “Bizim baromuzda Kürçe’ye hâkim olan çok arkadaşımız var, Kürtçe kitap yazanlar var. Biz Kürtçe ile ilgili hizmeti dışarıdan ücretli almak yerine bu arkadaşlarımızdan ücretiz alacağız. Yeni Kürtçe kurslara çocuklarımızla katılacağız. Kürtçe bizim anadilimiz, önemsememiz lazım” dedi.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.