Diyarbakır Barosu’ndan Narin Güran davasına katılım çağrısı

Diyarbakır Barosu’ndan Narin Güran davasına katılım çağrısı

Kaynak:Haber Merkezi

Diyarbakır Barosu 7 Kasım 2024’te müşteki olarak takip edeceği Narin Güran davasının ilk duruşması için katılım çağrısı yaptı.

AMİDA HABER - Diyarbakır merkez Bağlar ilçesi Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta kaybolan ve 8 Eylül'de Eğertutmaz Deresi'nde cansız bedenine ulaşılan Narin Güran cinayetine ilişkin tutuklu 4 sanık hakkında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma tamamlandı.

İlk duruşması 7 Kasım’da görülecek olan davaya, Diyarbakır Barosu da Türkiye’de bir ilk olarak ‘müşteki kurum’ sıfatıyla katılacak.

thumbs-b-c-59e3100822a7ae577a64218e811eb536.jpg

Davanın ilk duruşmasına sayılı günler kala Diyarbakır Barosu’ndan katılım çağrısı geldi. Diyarbakır Barosu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda,

“Baromuzun müşteki olarak takip ettiği Narin Güran Davası’nın ilk duruşması 7 Kasım 2024 tarihinde Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecektir.

Başta Türkiye Barolar Birliği olmak üzere tüm barolarımıza ve hukuk kurumlarına dayanışma ve duruşmaya katılım çağrısında bulunuyoruz” ifadelerine yer verildi.

&

;

Daha önce Amida Haber’e konuşan Diyarbakır Barosu Narin Güran Cinayeti Dosya Takip Komisyonu’ndan Avukat Aydın Özdemir de, “Bizim tespit ettiğimiz kadarıyla Barolar şu ana kadar ‘müşteki’ olarak hiçbir dosyaya kabul edilmediler. Türkiye’de ilk defa Diyarbakır Barosu’nun girişimiyle bu talep kabul edildi. Gelinen aşamada yargılama makamlarının Diyarbakır Barosunu müşteki olarak eklemesi daha önemli hale geldi. Artık ailenin onay veya muvafakatine gerek olmadan bizler dava dosyasını takip edebileceğiz. Diyarbakır Barosu oluşturduğu Dava Takip Komisyonuyla yargılamanın tüm aşamalarında yer alacak, üzerine düşen sorumluluğu yerine getirecektir. Ailenin talebi olsun veya olmasın biz ‘müşteki’ sıfatıyla dosyaya katılıyoruz” şeklinde açıklama yapmıştı.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.