Diyarbakır Barosu’nun yeni yönetim kurulu belli oldu

Diyarbakır Barosu’nun yeni yönetim kurulu belli oldu
 Muhabir
Diyarbakır Barosu’nun 10 kişilik yeni yönetim kurulu listesinde 8 erkek 2 kadın üye yer aldı.

AMİDA HABER - Diyarbakır Barosu'nun 49’uncu Genel Kurulu’nda 3 adayın yarıştığı seçimin sonuçları açıklandı.

Buna göre, Abdulkadir Güleç 1.055 oy alarak yeni Baro Başkanı seçildi. Adaylardan Barış Yavuz 697 oy, Cengiz Baysal ise 26 oy aldı. Merakla beklenen yeni yönetim kurulu listesi de netleşti. Yönetime giren isimler şöyle: Zülküf Ergin Alabalık, Erhan Demir, Müslüm Dalar, Baver Mızrak, Şilan Çelik, Mervan Eren Gül, Sidar Gümüş, Derya Yıldırım, Erdem Kaya, Hasan Kendal Selçuk.

‘Biz baronun mücadeleci mirasına sahip çıkacağız’

baro2.jpg

Abdulkadir Güleç, sonuçların açıklanmasının ardından yaptığı konuşmada Diyarbakır Barosu'nun 50 yıllık tarihinde hep mücadele olduğunu belirterek, bu mirasa sahip çıkacaklarını ifade etti. Güleç şöyle konuştu: "Kaybeden kimse yok, birlikte kazandık. 1980 darbesinde cuntaya karşı direnenler Diyarbakır Barosu'nun avukatları ve onların müvekkilleri olmuştu. Biz o mirasın sahipleriyiz. O mirası koruyacağız. Diyarbakır Barosu işkenceye karşı, tecride karşı da mücadele etti. Bundan sonra da mücadele etmeye devam edecek. 90'lı yıllarda binlerce faili meçhul cinayetler işlendi. Yakın tarihte baro başkanımız, ölümsüz başkanımız Tahir Elçi katledilince biz haykırarak bu katliamı protesto ettik. Ancak mahkemeler cezasızlık örneği ortaya koyarak, bu dosyayı cezasızlıkla sonuçlandırmak istiyor. Ancak biz asla müsaade etmeyeceğiz."

‘Kürtçe ikinci resmi dil olsun’

gulec.jpg

Güleç daha önce Amida Haber’e yaptığı değerlendirmede, “Toplumsal uzlaşmayı esas alan Kürtlerin temel hak ve özgürlüğü ile ilgili anayasada bir güvence sağlaması durumunda özellikle anadilde eğitim hakkı, kamuda Türkçe dışında ikinci resmi dil olarak Kürtlerin yoğun yaşadığı bölgede kabul edilmesi sorunu çözümüne katkı sunacak.”

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.