Diyarbakır Belediyesi’nden kaçak su baskını!

Diyarbakır Belediyesi’nden kaçak su baskını!
Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Hatun, son günlerde yaşanan içme suyu sıkıntısının çözümü için belediye ekipleriyle birlikte, Diyarbakır’da kaçak su kullanan işletmeleri tespit etti. Kaçak hatlar iptal edilirken işletmelere de ceza verildi.

AMİDA HABER - Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Doğan Hatun, yaşanan su sorununun nedenini belirlemek amacıyla daire başkanları ve ekiplerle birlikte gittiği Bağıvar Mahallesinde, çok sayıda tuğla ile geri dönüşüm fabrikası, yakıt istasyonları ve düğün salonlarının yer aldığı işletmelerin kaçak su kullandığını yerinde tespit etti.

Nüfusun ihtiyacından daha fazla su verilmesine rağmen içme suyu sorunu yaşanan Sur ilçesine bağlı Bağıvar Mahallesini ziyaret eden Eş Başkan Doğan Hatun, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Emrullah Gördük, Genel Sekreter Yardımcısı Aziz Özdoğan, Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürü Mehmet Şerifoğlu, meclis üyeleri ve ilgili daire başkanlarıyla incelemelerde bulundu.

Kaçak su kullanımı yerinde tespit edildi

dogan-hatun-su-diski.jpg

Eş Başkan Hatun ve beraberindekiler, mahallede bulunan pek çok tuğla ile geri dönüşüm fabrikalarını, yakıt istasyonları ve düğün salonlarını gece yarılarına kadar gezdi. Söz konusu işletmelerde kaçak su kullanımı tespit edildi. Kaçak su kullanımı nedeniyle içme suyu şebekelerinden suyun Bağıvar’da yaşayan yurttaşlara ulaşamadığı anlaşıldı.

Kepçelerle kaçak hatlara müdahale

dogan-hatun-diski.jpg

İşletme sahiplerini tek tek uyaran Eş Başkan Hatun işletmelerin içme suyu şebekesini kullanamaması için DİSKİ yetkililerine suyun kesilmesi talimatı verdi. DİSKİ’ye ait kepçelerle kaçak çekilen içme suyu hatlarına müdahale edildi. İşletmelere yüksek miktarda para cezası da kesildi.

dogan-hatun-diyarbakir.jpg

Büyükşehir’den yapılan açıklamada, Eş Başkan Hatun’un, yetkililere, halkın susuz kalmaması için kaçak su kullanan işletmelerin aralıksız denetlenmesi talimatı verdi bildirildi. (Haber Merkezi)

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum