Diyarbakır Büyükşehir: 5 bin vatandaşın şikayetini çözdük

Diyarbakır Büyükşehir: 5 bin vatandaşın şikayetini çözdük

Kaynak:DBB Basın

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, ‘Yerinde Çözüm’ ve Alo 153 üzerinden binlerce kişinin sorunlarının çözüldüğünü açıkladı.

AMİDA HABERDiyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamada, son 4 ayda 5 bin vatandaşın şikâyet ve taleplerini çözüme kavuşturdu.

Alo 153’e 170 binden fazla çağrı

dbb-yerinde-cozum-2.jpg

Vatandaşlar ‘Yerinde Çözüm’ birimi ve Alo 153 aracılığıyla şikâyet, öneri ve taleplerini belediye ekiplerine ulaştırıyor. Belediyeden yapılan açıklamaya göre, mayıs ayından buyana 5 bin kişinin talebi çözüme kavuşturuldu.

En çok hangi konularda şikayet geliyor?

Vatandaşlar, kent ve şehirlerarası ulaşım, konaklama, sosyal hizmetler, park bahçeler, yol, su, kanalizasyon gibi konularda şikâyet ve taleplerini belediyeye ulaştırdı.

Açıklamada, Alo 153’e gelen 170 bin 373 çağrıya cevap verildiği ifade edildi.

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Berivan Güneş, daha etkin hizmet vermek için Diyar Masa’nın adı ‘Yerinde Çözüm’ olarak değiştirildiği açıklandı.

Dezavantajlı yurttaşlara ulaşım desteği

dbb-yerinde-cozum-3.jpg

Güneş, Yerinde Çözüm birimi olarak dezavantajlı yurttaşlara, sığınma evinde kalan kadınlar ile öğrencilere, şehirlerarası ulaşımda bilet giderlerini karşılayarak destek verdiklerini belirterek, “Otogardaki Yerinde Çözüm merkezimizde turizme katkı sunmak amacıyla dışarıdan gelen yurttaşlarımıza yardımcı oluyoruz. Aynı şekilde ilimize gelen turistlere de rehberlik hizmeti sunuyoruz” dedi.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum