Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi bakanlıktan talepte bulundu: Yanıt bekliyoruz

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi bakanlıktan talepte bulundu: Yanıt bekliyoruz
Dicle ve Feritköşk mahallerini ziyaret eden Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan Doğan Hatun, bakanlığa ‘yerinden dönüşüm’ talebinde bulunduklarını söyledi.

AMİDA HABER – Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan Doğan Hatun, Yenişehir ilçesine bağlı Dicle ve Feritköşk mahallelerini ziyaret ederek halkın sorunlarını dinledi.

Ziyaret sırasında Eş Başkan Hatun’a, Yenişehir Belediyesi Eş Başkanı Mehmet Ergün, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Aziz Özdoğan ve Belediye Meclis Üyesi Ayhan Karatekin eşlik etti. Mahallelerdeki sokakları gezen Eş Başkan Hatun, mahalle sakinleriyle sohbet etti.

dogan-hatun-diyarbakir22.jpg

Kentsel Dönüşüm mağduriyetini anlattı

Vatandaşlar Feritköşk Mahallesi için alınan ve hayata geçirilen Kentsel Dönüşüm çalışmalarının kendilerini mağdur ettiğini belirterek, yıkım için boşaltılan ancak yıkılmayan müstakil evlerin gençlerin uyuşturucu kullandığı mekanlara dönüştüğünü anlattı. Mağduriyetlerinin giderilmesini isteyen vatandaşlar, Dicle ve Feritköşk mahallelerinde yaşanan altyapı sorunlarının giderilmesini, çocuk oyun alanlarının yapılmasını ve taziye evinin onarılmasını talep etti.

dogan-hatun-diyarbakir55.jpg

‘Yerinde dönüşüm’ için bakanlığa başvurduk

İki mahallede yaşanan sorunların çözümü için çalışacaklarını söyleyen Hatun, belediye olarak kentsel dönüşüme ilişkin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na “yerinde dönüşüm” talebinde bulunduklarını, Kentsel Dönüşüm konusunda bakanlıktan gelecek yanıtı bekleyeceklerini sözlerine ekledi. (Haber Merkezi)

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum