Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, çocuklara tarih gezisi düzenledi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, çocuklara tarih gezisi düzenledi

Kaynak:DBB BASIN

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Sur ilçesinde yaşayan çocuklar için “Suriçi ve On Gözlü Köprü Gezisi” organize etti.

AMİDA HABER - Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi, turizm potansiyelini ortaya çıkarmak amacıyla, kent tanıtım gezileri kapsamında Sur ilçesindeki Suriçi'nde, tarih, kültür ve inanç turizmi açısından önemli bir nokta olan "Suriçi ve On Gözlü Köprü Gezisi"ni bölgedeki çocuklar için organize etti.

Tarihi mekanlar çocuklara gezdirildi

manset2.jpg

Sur’da ikamet eden 24 çocuk, tanıtım kapsamında On Gözlü Köprü, Hevsel Bahçeleri, Cemil Paşa Konağı Kent Müzesi, Dengbêj Evi, Surp Giragos Kilisesi, Ulu Cami, Hasan Paşa Hanı, İçkale ile Hz. Süleyman Camisini gezdi.

manset3.jpg

Geziye katılan çocuklara, Turizm Şube Müdürlüğü’ne bağlı profesyonel rehberler, tarihi ve kültürel alanlar hakkında bilgi verdi. Eğlenceli geçen etkinlikte, çocukların tüm ihtiyaçları belediye tarafından karşılandı ve öğle yemeği ikram edildi. Akşam saatlerine kadar süren gezide, çocuklar keyifli anlar yaşadıklarını belirterek, etkinliği düzenleyen Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti

Çocuklara yönelik geziler devam edecek

manset4.jpg

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Turizm Şube Müdürlüğü, hava şartlarının uygun olması durumunda kırsal mahalle okullarındaki öğrenciler ve kentte ikamet eden çocuklara yönelik geziler düzenlemeye devam edecek.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.