Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ‘Kadın yoksulluk haritası’ çıkaracak

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ‘Kadın yoksulluk haritası’ çıkaracak

Kaynak:Basın Bülteni

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kadınların yaşadıkları sorunları yerinde tespit etmek ve çözüm üretmek için saha çalışması başlattı.

AMİDA HABER - Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı, kadınlara yönelik projeler geliştirmek için Benusen Kadın Yaşam Merkezi bünyesinde saha çalışması başlattı.

Çalışmalar kapsamında kadınların yaşadıkları sorunlar yerinde tespit edilerek, kadınların görüşleri alınıp projeler oluşturulacağı açıklandı.

Kadın yoksulluk haritası çıkarılacak

buyuksehir-kadin-sorunlari.jpg

Konuya ilişkin bilgi veren Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanı Özden Gürbüz, temel hedeflerinin kadın yoksulluk haritasını çıkarmak olduğunu belirterek, “Benusen’deki evleri tek tek gezerek bir yoksulluk haritası çıkartıyoruz. Burası şu anda pilot bölge ama biz bunu Diyarbakır geneline yaymayı hedefliyoruz. Benusen’de yaşayan kadınların talepleri, yaşadıkları sorunlar ve beklentileri nelerdir, bunlarla ilgili fizibilite çalışması yürütüyoruz. Aynı zamanda bu çalışmaları kayıt altına alarak daha sonra yürüteceğimiz çalışmalara, projelerimize yol gösterecek bir haritaya dönüştüreceğiz” dedi.

Kadınlarla ortak projeler geliştirilecek

buyuksehir-kadin-sorunlari1.jpg

Oluşturacakları yoksulluk haritası üzerinden kadınlarla ortak kararlar alarak projeler ve çalışmalar yürüteceklerini söyleyen Gürbüz, “Bu çalışmalar; sosyal yardım çalışmaları, çocuk alanı, gençlik, ekonomik veya psikolojik çalışmalar olacak. Tüm çalışmalar ise tutulan raporlardaki verilerden çıkarılarak yapılacak” diye konuştu.

‘Saha çalışması bizim için önemli’

buyuksehir-kadin-sorunlari3.jpg

Yürüttükleri çalışma kapsamında kadınların, yaşadıkları sorunları çok net ifade edebildiklerini gözlemlediklerini vurgulayan Gürbüz, şöyle konuştu: “Soruna karşı çözümü çok rahat sunabiliyorlar. O yüzden sorunun kaynağı da çözümü de orası. Bu nedenle saha çalışması bizim için çok önemli. Biz çalışmalarımızı kapalı duvarlar ardında yapmak istemiyoruz. Kadınlarla temas kurmak istiyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.