Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nden gençlere sanat yolunda ilk destek

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nden gençlere sanat yolunda ilk destek

Kaynak:DBB Basın

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, öğrencileri üniversitelerin yetenek sınavlarına hazırlamak amacıyla ücretsiz kurs ve atölye programlarına devam ediyor.

AMİDA HABER - Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından sunulan bu hizmetler, resim ve güzel sanatlar alanlarında eğitim almak isteyen gençlere destek veriyor.

dbb-resim-kursu-destek.jpeg

Kurslar, resim-iş öğretmenliği ve güzel sanatlar fakültelerinin resim bölümlerine hazırlanan öğrenciler için yoğun bir eğitim süreci sunuyor.

resim-kursu.jpeg

Hafta içi her gün, sabah 08.00'den akşam 17.00'ye kadar devam eden eğitimlerde, öğrencilere sınav sürecinden üniversiteye başlayana kadar rehberlik yapılıyor. Kurs eğitmenlerinden Ömer Uğuş, bu eğitimlerle öğrencilerin Türkiye'nin en iyi üniversitelerine yerleşmelerini hedeflediklerini söyledi.

sanata-destek.jpeg

Kurslardan yararlanan Melek Mumcu, çocukluğundan beri resme ilgi duyduğunu ve koronavirüs döneminde sanatın iyileştirici etkisiyle tanıştığını ifade ediyor. Resim sanatını meslek edinme kararı aldığını vurgulayan Mumcu, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin sağladığı kurslardan memnuniyet duyduğunu ve bu eğitimlerle üniversiteye yerleşmeyi hedeflediğini belirtti.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.