Diyarbakır Büyükşehir Eş Başkanı: ‘Hayvan haklarını savunacağız’

Diyarbakır Büyükşehir Eş Başkanı: ‘Hayvan haklarını savunacağız’
İlaçlama Birimi ile Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret eden Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Serra Bucak, "Hayvanlarla mücadeleyi değil, onların haklarını savunan, onların doyması ve barınmasını esas alacağız" dedi.

AMİDA HABER – Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Serra Bucak, kentte haşerelere karşı mücadele eden Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı Veteriner İşleri ve Halk Sağlığı Şube Müdürlüğü İlaçlama Birimi ile Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

serrabucak-hayvan-barinakii-001.jpg

İlaçlamayı hızlandırma talimatı

Genel Sekreter Yardımcısı Reşat Bakan ve Sağlık İşleri Daire Başkanı Ceyhan Sedef Eren’in eşlik ettiği Bucak, İlaçlama Birimi’nin çalışmalarına ilişkin yetkililerden bilgi aldı.

Bucak, “İlaçlama biriminde kalabalık bir ekibimiz ve araçlarımız var” diyerek, çalışmaların hızlandırılması konusunda personele talimat verdi.

serrabucak-hayvan-barinak2.jpg

‘Hayvan haklarını savunacağız’

Daha sonra Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’ne geçen Bucak, birim müdürlerinden çalışmalara ilişkin bilgi aldıktan sonra hayvan barınağını dolaştı.

Eş Başkan Bucak, hayvanların yaşama, barınma, korunma ve tedavi olma haklarını savunacaklarını ifade ederek, kent merkezi ve ilçelerde oluşturacakları konteynerlerde hayvanların tedavilerini hızlandıracaklarını söyledi.

Bucak, konuşmasına şöyle devam etti: “Hayvanlarla mücadeleyi değil, onların haklarını savunan, onların doyması ve barınmasını esas alacağız. Bunları yaparken hayvanların insanlara zarar vermemesi için de çalışacağız.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum