Diyarbakır Büyükşehir Eş Başkanları Çermik’in kırsal mahallerinde

Diyarbakır Büyükşehir Eş Başkanları Çermik’in kırsal mahallerinde
Diyarbakır’ın Çermik ilçesine çıkarma yapan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Serra Bucak ve Doğan Hatun, kırsal mahalleleri tek tek gezerek halkın sorunlarını yerinde tespit etti, çözüm önerilerini paylaştı.

AMİDA HABER- Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Serra Bucak ve Doğan Hatun, Çermik ilçesinin kırsal mahallelerini tek tek gezerek halkın sorunlarını yerinde dinledi. Eş Başkanlara, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Emrullah Gördük, Genel Sekreter Yardımcısı Aziz Özdoğan, Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürü Mehmet Şerifoğlu, Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Velat Özer, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Çermik İlçe Eş Başkanları Mehmet Topkaya ve Sabiha Demirkol ile ilçe belediyesi meclis üyeleri eşlik etti.

dbb-essbaskanlarr.jpeg

İncelemeler sabah başlayarak akşama kadar sürdü

Eş Başkanlar, Çermik ilçesindeki inceleme ve ziyaretlerine sabah saat 09.00’da başlayarak saat 17.00’ye kadar sürdürdü. İlçeye intikal eden Eş Başkanlar ve beraberindekilerin ilk durağı Çermik Kadın Girişimi ve İşletme Kooperatifi oldu. Kooperatifi ziyaret eden Eş Başkanlar, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

serra-dogan-esbaskanlar.jpeg

Sorunlar yerinde tespit edildi

Eş Başkanlar, ardından ilçenin kırsal İncirli (Tulik), Kuşluk Çayırı (Ayno), Qerecek, Arabük, Akçörten (Apêxe), Örenkuyu (Birveran) ve Yogun (Yoxun) mahallerini tek tek gezerek yurttaşlarla bir araya geldi. Mahallelerin yol, su gibi sorunlarını bizzat yerinde gören Eş Başkanlar, çözüm için ilgili daire başkanları ve DİSKİ Genel Müdürlüğü’ne hızlı hareket etme talimatı verdi.

Eş Başkanlar çözüm önerilerini paylaştı

Birçok mahallede içme suyu bulunmazken, yolların da bozuk olduğu tespit edilirken, mahallilerin dile getirdiği sorun ve talepleri not eden Eş Başkanlar, en kısa sürede yapılacak çözüm önerilerini de yurttaşlarla paylaştı.

Dilekçeler yerinde kabul edildi

Mahallelerin taleplerine ilişkin yerinde dilekçeleri kabul eden ilgili daire başkanları, doğrudan iletişim için de bilgi paylaşımında bulundu.

Yurttaşlar memnuniyetlerini ifade etti

Mahallelerdeki yurttaşlar, ilk kez Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları ve yönetiminin bir arada kendilerini ziyaret etmesinden dolayı memnuniyetini ifade etti. Mahalle içlerinde parke taşı talebinde bulunan yurttaşların, sık sık Büyükşehir Belediyesi eski Eş Başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı döneminde sunulan hizmetlere övgü yapması dikkati çekti. Mahalle sakinleri, özellikle Kışanak ve Anlı döneminden sonra kimsenin kendilerini ziyaret etmediğini ve hiçbir hizmet görmediklerini vurguladı.

Eş Başkanlara yoğun ilgi

Her mahallede büyük ilgi gören Eş Başkanlar, çocuklar, gençler ve kadınlarla özel ilgilenerek mahallerdeki sorunları en kısa sürede birlikte çözeceklerini dile getirdi. Eş Başkanlar, mahalle gezileri sırasında taziyesi olan aileleri de ziyaret ederek başsağlığı dileğinde bulundu.

Eş Başkan Bucak: Çalışma başlatılacak

Mahalle sakinlerinin sorunlarını dinleyen Eş Başkan Bucak, yurttaşların sorun ve taleplerini aldıklarını belirterek, DİSKİ Genel Müdürlüğü ve Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı’nın mahallelerde gerekli incelemeleri yaparak çalışma başlatacağını söyledi.

Eş Başkan Hatun: Gültan başkanın sözünü yerde bırakmayacağız

Yurttaşlar, en son Gültan Kışanak döneminde mahallelerinin hizmet gördüğünü ve bazı hizmetlerin de Kışanak’ın tutuklanmasıyla yapılmadığını Eş Başkan Doğan Hatun’a anlattı. Bunun üzerine Eş Başkan Hatun, “Biz burada bunun sözünü veriyoruz ve Gültan başkanın sözünü yerde bırakmayacağız” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.