Diyarbakır Büyükşehir Kürtçe için harekete geçti: Karar alındı

Diyarbakır Büyükşehir Kürtçe için harekete geçti: Karar alındı

Kaynak:Basın Bülteni

Diyarbakır Büyükşehir Meclisi, belediyelerde sıkça kullanılan Kürtçe kavram ve mesleki terimlerin standart bir hale getirilmesi yönünde harekete geçti.

AMİDA HABER - Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Meclisi, Ağustos ayı olağan toplantısının ilk oturumunu Belediye Meclis Salonunda düzenledi. Büyükşehir Belediye Meclis İkinci Başkanvekili Evin Yelboğa başkanlığında yapılan toplantıya, meclis üyeleri katılım gösterdi.

b2.jpeg

Büyükşehir Meclisi’nde gündem maddeleri üzerine görüşmeler yapılırken, belediyelerde sıkça kullanılan Kürtçe kavram ve mesleki terimlerin standart bir hale getirilmesi yönünde Temmuz ayı olağan toplantısında kabul edilen önergeye ilişkin Kültür Komisyonu tarafından hazırlanan raporu değerlendirdi.

Değerlendirilme sürecinin ardından Meclis, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde hizmet veren birim isimlerinin ortak bir terminolojiye kavuşması için bir “Kürtçe Ortak Terminoloji Oluşturma” konulu bir çalıştayın düzenlenmesine yönelik raporu oy birliğiyle kabul etti.

b1.jpeg

Ayrıca dil alanındaki uzmanların katılımıyla düzenlenecek olan çalıştayda, ortaya çıkacak veriler sonucunda Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinde pilot uygulama başlatılacağı bildirildi.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum