Diyarbakır Büyükşehir sokak hayvanları için çalışmalara başlıyor

Diyarbakır Büyükşehir sokak hayvanları için çalışmalara başlıyor
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, hayvan hakları savunucularıyla birlikte sokak hayvanlarının kısırlaştırılma, barınma ve gıda gibi ihtiyaçlarının sağlanması yönünde çalışmalara başladığını açıkladı.

AMİDA HABER - Diyarbakır Büyükşehir Genel Sekreteri Emrullah Gördük, Veteriner İşleri Müdürü Emin Vural, Hayvanlara Adalet Derneği’nden Barış Karlı ve Şevval Kamçı, Hayvan Hakları İzleme Komitesinden Fatma Biltekin, Hayvanlara Adalet Derneği’nden Leyla Naz Eren, Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği (DOHAYKO) Başkanı Sevgi Ekmekçiler, Veteriner Hekimler Odası Eş Başkanları Ali Süleymanoğlu ve Zeynep İpek ile Mezopotamya Ekoloji Derneği temsilcileri ile bir araya geldi.

sokak-hayvanlari-toplantisi-001.jpg

DBB hizmet binasında gerçekleşen toplantıya, Genel Sekreter Yardımcısı Reşat Bakan, Sağlık Daire Başkanı Abdulvahap Saçaklıdır, Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Sorumlusu Jehat Altun katılım sağladı.

Çözüm önerileri tartışıldı

Toplantıda kısırlaştırma, ilçe belediyelerinin rolü, çöplük alanları ve OSB’lerdeki hayvanların sorunları ve bakımları, rehabilitasyon süreçleri, uzman personel bulundurulması ile yuvalandırma gibi başlıklar üzerinde tartışmalar yürütüldü.

sokak-hayvanlari-toplantisi1.jpg

Toplantıda ayrıca bir hayvan mezarlığının kurulması, köylerdeki hayvan popülasyonunun sınırlandırılması ve kırsal mahalle sakinleriyle bilgilendirme çalışmalarının yürütülmesi, bu konularda veteriner hekimleri odası başta olmak üzere STÖ’lerle iş birliği yapmak gibi konular görüşüldüğü bildirildi.

Planlamalar yapıldı

sokak-hayvanlari-toplantisi2.jpg

Sorunların çözümü konusunda kısa, orta ve uzun vadede yapılacakların planlaması kararlaştırılan toplantıda çok kısa bir sürede sokak hayvanlarının yaşam kalitesini artıracak, tüm canlıların güvenliğini sağlayacak barınma, gıda ve ilaçlama gibi ihtiyaçların karşılanması ele alındı. (Haber Merkezi)

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum