Diyarbakır Büyükşehir sordu, vatandaşlar yanıtladı!

Diyarbakır Büyükşehir sordu, vatandaşlar yanıtladı!
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, “Geleceğimizi Birlikte Planlıyoruz” sloganı ile halk günleri başlattı. Belediye önünde kurulan stantlarda vatandaşlar şikayetlerini form ile dile getiriyor.

AMİDA HABER- Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin, 2025-2029 Stratejik Planının hazırlığına 17 ilçede halk, muhtarlar, sivil toplum örgütleri, belediye eş başkanları ve meclis üyeleri, kamu kurum ve kuruluşlarla görüşmeler yapıldı. Bu kapsamda belediye ana hizmet binası önünde halk günleri etkinliği başladı, söz halka verildi.

diyarbakir-buyuksehir-belediyesi.jpg

9 ayrı stantta hizmet veriliyor

Belediyenin ana hizmet binası önünde kurulan 9 ayrı stantta vatandaşların talepleri ve önerileri dinleniyor. Stantlar, İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı, Sağlık İşleri Daire Başkanlığı, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı, Ulaşım Daire Başkanlığı, DİSK, Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı ve Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı adı altında hizmet sunuyor. Bu stantlarda hazırlanan "Belediye Hizmetleri Değerlendirme Formu" aracılığıyla halkın talepleri alınıyor.

diyarbakir-vatandas-memnuniyet.jpg

Kent sakinleri stantların yolunu tuttu

Mesainin başlaması ile vatandaşlar, talep, görüş ve önerilerini dile getirmek için sabahın erken saatlerinde stantların yolunu tuttu. Form doldurduktan sonra vatandaşlar, farklı görüş ve taleplerini yetkililere anlattı. Yetkililer hem bilgilendirme yaptı hem de vatandaşların taleplerini not aldı.

diyarbakir-belediye-sorunlar.jpg

Belediye önünde kurulan stantlar, hafta boyunca halka açık kalacak ve vatandaşlarla yüz yüze anketlerle devam edecek. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, bu çalışmalarla şehrin geleceğini halkın katılımıyla şekillendirmeyi amaçlıyor. (HABER: ZELAL SİNAYİC)

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.