Diyarbakır Büyükşehir zabıtası denetimlere hız verdi: Cezalar kesildi!

Diyarbakır Büyükşehir zabıtası denetimlere hız verdi: Cezalar kesildi!
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı zabıta ekipleri, fırın, market ve toplu taşıma araçlarına yönelik denetimleri sıkılaştırdığını duyurdu.

AMİDA HABER - Diyarbakır Büyükşehir Zabıta Daire Başkanlığı’na bağlı Zabıta Denetim, Trafik ve Güvenlik şube müdürlükleri, yurttaşların daha nitelikli hizmet alması için ulaşımdan kaldırım işgaline, fırınlardan marketlere kadar geniş bir yelpazede denetimlerin sıkılaştırıldığı bildirildi. Yapılan denetimler kapsamında kusurlu bulunan işletmeler ve kişiler hakkında cezai işlem uygulanmaya başlandığı aktarıldı.

300’den fazla işletme denetlendi

zabita-diyarbakir333.jpg

Ekipler tarafından yapılan açıklamaya göre, son 10 günde hijyen, fahiş fiyat, fiyat etiketi ve kasa-reyon fiyatı karşılaştırması gibi konularda, aralarında market, tatlıcı ve fırınların da yer aldığı 310 işletme denetlediği söylendi. Yapılan denetimler sonucunda 6 markete kasa-reyon fiyatı karşılaştırmasından cezai işlem uygulandığı ve gramaj hijyen eksikliğinden dolayı ise 4 fırına cezai işlem uygulandığı belirtildi.

41 halk otobüsüne denetim

zabita-diyarbakiree.jpg

Yapılan açıklamanın devamında, şehir içi minibüslerine yönelik yapılan uygulamalar doğrultusunda 38 şehir içi minibüsü denetlendiği açıklandı. Minibüs sürücülerine durak dışında yolcu indirip bindirmemeleri, seyir halindeyken araç kapılarını kapatmaları ve güzergahlarına uymaları konusunda gerekli uyarıların yapıldığı aktarıldı.

Şehir içinde faaliyette bulunan özel halk otobüslerine yönelik yapılan uygulamada 41 aracın denetime tabii tutulduğu açıklandı. Ücretsiz ve indirimli seyahat etme hakkı bulunan yurttaşların mağdur edilmemesi, engelli koltuklarının bağlanmaması, durak dışında yolcu indirip bindirmemeleri ve kart okuma cihazlarının aktif olması konusunda gerekli uyarıların yapıldığı belirtildi.

“24 saat esasına göre çalışıyoruz”

zabita-diyarbakir55.jpg

Zabıta ekiplerinin çalışmalarına değinen Zabıta Daire Başkanı Veysi Rüzgar, trafik hizmetlerinde özellikle toplu taşımayla ilgili yurttaşların kolay ulaşım imkanlarından faydalanması için 24 saat çalıştıklarını söyledi.

Fırın, esnaf denetimleri, özellikle işgaliyeler konusunda ilçe belediyeleriyle ortak çalışarak işgallerin sonlandırılmasıyla ilgili çalışmalarının olduğunu aktaran Rüzgar, özellikle fırın denetimlerindeki ekmeklerde eksik gramaj, market denetimlerinde tarihi geçmiş ürünler, toplu taşımada vatandaş şikayetleri ve vatandaşa yapılan saygısızlıkla ilgili konulara müsamaha göstermediklerini ifade etti.

Rüzgar, “Otogarlarda çığırtkanlıklarla ilgili çalışmalarımız mevcut. Onların önlenmesiyle alakalı ciddi çalışmalarımız var. İlerleyen zamanlarda daha iyi, daha akışkan bir trafik ve yurttaşların daha esenlikli bir şehirde yaşaması için çabalarımız sürmektedir” ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum