Diyarbakır Büyükşehir’de istifa depremi

Diyarbakır Büyükşehir’de istifa depremi
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı Ali Çelik görevinden istifa etti. Çelik’in, Genel Sekreter Yardımcısı ile sorun yaşadığı iddia edildi.

AMİDA HABER- ‘İthal bürokrat’, çiftçe maaş ve ihale skandalları ile gündeme gelen Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nde önemli bir gelişme yaşandı. Yaklaşık 3 yıldır Büyükşehir Belediyesi’nde Kültür Daire Başkanlığı yapan Ali Çelik istifa etti.

Festival harcamaları tartışma yarattı

Çelik’ın Genel Sekreter Yardımcısı Veysel Kızılay ile festival harcamalar nedeniyle aralarında tartışma yaşandığı iddia edildi. Bakanlık tarafından yapılan Sur Kültür Yolu Festivali için Büyükşehir Belediyesi’nin de bazı yemek ve konaklama organizasyonlarının ücretlerini karşıladığı öğrenildi. Tartışmanın bu organizasyon giderleriyle alakalı olduğu iddia edildi.

Çelik’in yerine Kızılay atandı

Bu arada Çelik’in istifa etmesiyle Kültür Daire Başkanlığına geçici görevle Genel Sekreter Yardımcısı Veysel Kızılay atandı.

Münir Karaloğlu getirmişti

Ali Çelik yaklaşık 3 yıldır Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı görevini yapıyordu. İstanbul Üsküdar Belediyesi’nde memur olarak çalışan Çelik, görevden alınan Diyarbakır Valisi ve Kayyumu Münir Karaloğlu’nun talimatı ile Kültür Daire Başkanlığına getirilmişti.

Çelik, İlim Yayma Cemiyeti Üsküdar Şube Başkanlığı yapıyordu. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum