Diyarbakır Büyükşehir’den Hevsel için Mobil Denetim hamlesi

Diyarbakır Büyükşehir’den Hevsel için Mobil Denetim hamlesi

Kaynak:DBB Basın Bülteni

Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Serra Bucak, UNESCO Dünya Miras Listesinde yer alan Hevsel Bahçeleri ile Dicle Vadisinde incelemelerde bulunarak, bölgenin korunmasın için ‘Mobil Denetim’ kurulmasını önerdi.

AMİDA HABER – Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Serra Bucak, UNESCO Dünya Miras Listesinde yer alan Hevsel Bahçelerinde incelemelerde bulunarak, doğanın korunmasının önemini vurguladı.

hevsel-serra-bucak223.jpg

Bucak, Dicle Vadisi ve Hevsel Bahçelerinin doğal halinin korunarak yürüyüş parkurlarının oluşturulması, çevrenin temiz tutulması, Hevsel Bahçelerindeki çiftçilerin yetiştirdiği sebze ve meyvelerin kolaylıkla taşınması için neler yapılabileceği üzerine ilgili birimlerden çalışma yürütülmesini istedi.

‘Mobil denetim ekibinin kurulması gerekir’

hevsel-serra-bucak23.jpg

Bucak, Hevsel Bahçeleri ve Dicle Vadisinin koruma altında tutulması ve bölgedeki kayıt dışı işletmelerin önlenmesi amacıyla mobil denetim ekibinin kurulması gerektiğini belirtti.

Eş Başkan Bucak, Hevsel Bahçelerindeki çiftçilerle görüşerek, taleplerini dinledi.

Dicle Vadisi ve Hevsel Bahçelerindeki incelemeler sırasında Eş Başkan Bucak’a, Genel Sekreter Yardımcısı Reşat Bakan ve daire başkanları eşlik etti.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.