Diyarbakır Büyükşehir'den iki müjde: Yüzde 35 zam ve idari izinler

Diyarbakır Büyükşehir'den iki müjde: Yüzde 35 zam ve idari izinler
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, DİSK/GENEL-İŞ ile ek protokol imzalayarak işçilere yüzde 35 zam yaptı. Protokol kapsamında belediye personeline verilecek idari izin günleri de belirlendi.

AMİDA HABER – Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Genel Hizmetler İşçileri Sendikası (DİSK/GENEL-İŞ) arasında belediyenin iştiraki Personel A.Ş. bünyesinde çalışan personelin gelir düzeyini yükseltmek ve haklarını korumak amacıyla Toplu İş Sözleşmesi Ek Protokolü imzalandı.

Eş Başkanlar Serra Bucak ve Doğan Hatun ile GENEL-İŞ Diyarbakır 2 Nolu Şube Eş Başkanları Sebahat Sever ve Behçet Barut ile Şube Saymanı Mehmet Oktay tarafından ek protokol imzalandı.

İşçilere 1 Haziran itibarıyla yüzde 35 zam

2024/04/09/buyuksehir.jpg

Yapılan ek protokol ile 01.01.2023 ile 31.12.2024 yürürlük dönemini kapsayan Toplu İş Sözleşmesine ek olarak 1 Haziran 2024 tarihinden itibaren işçi maaşlarına yüzde 35 oranında zam yapıldı.

Özel günler için idari izinler belirlendi

buyuksehir-diyarbakir-protokol11.jpg

Ek protokol kapsamında kadınlara, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ve 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’nde; engellilere ise 3 Aralık Dünya Engelliler Günü ve 10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası’nda birer gün idari izin verilecek. (Haber Merkezi)

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum