Diyarbakır Büyükşehir’den o yasaya üç dilde tepki!

Diyarbakır Büyükşehir’den o yasaya üç dilde tepki!

Kaynak:Basın Bülteni

Hasta ve kuduz riski taşıyan köpekler uyutulacak. Meclise sunulan yasa tasarısına karşı olduklarını belirten Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tepkisini üç dilde getirdi.

AMİDA HABER - 31 Mart'ta yapılan yerel seçimler sonrası gündeme gelen ve sokak hayvanlarına ötanazi yolunu açan yasa teklifi geçtiğimiz gün TBMM Başkanlığı’na sunuldu.

diyarbakir-yasa-hayvan.webp

Sokak hayvanlarına yönelik düzenlemeler içeren Hayvanları Koruma Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, 17 maddelik teklifle belediyelere; kuduz, bulaşıcı hastalık veya tedavi edilemeyen hastalığı bulunan ya da sahiplenilmesi yasak olan hayvanlara ötanazi yapma, yani bu hayvanları öldürme yetkisi veriliyor.

Bu yasa tasarısının meclise gelmesiyle beraber dün ülkenin dört bir yanında eş zamanlı olarak basın açıklamalarıyla protesto edildi.

'Yaşamın Yanındayız'

dbb-hayvan-yasa-tasarisi.jpg

Hayvanları katletmeyi hedefleyen yasa tasarısına karşı olduklarını belirten Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi sosyal medya hesabında 3 dilde “Hayvanları Koruma Kanunu'nda yapılacak değişiklikle, hayvanları katletmeyi hedefleyen yasa tasarısına karşıyız! Yaşayan bütün canlılar doğal haklara sahiptir. Yaşamın Yanındayız” paylaşımında bulundu.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum