Diyarbakır Cezaevi için formül bulundu

Diyarbakır Cezaevi için formül bulundu
Son dakika: İşkence ve onur dışı uygulamalar ile gündeme gelen Diyarbakır Cezaevi’nin yarısı müze yarısının ise Kültür Merkezi olacağı öğrenildi. AK Partili Mehdi Eker, bazı koğuşların müze alarak kalacağını söyledi.

AMİDA HABER- AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mehdi Eker, bir grup gazeteci ile sohbet toplantısı gerçekleştirdi. Eker, kent gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Hafıza merkezi mutlaka olmalı

Eski Bakan Eker, işkence ve onur dışı muamelelerle gündeme gelen Diyarbakır E Tipi Cezaevinin akıbeti ile ilgili şunları söyledi, “Adalet Bakanlığı, Diyarbakır E Tipi Cezaevini yaptığı protokol ile Kültür ve Turizm Bakanlığına devir etti. Hepimizin bildiği gibi bu cezaevinde çok ciddi insanlık dışı olaylar oldu. Burada yapılacak çalışmaların çok iyi hesaplanması lazım. Bana göre bazı koğuşların müze olarak durmasında yarar var. Bir bölümünün hafıza merkezi olması için Kültür Bakanımıza teklifimi verdim. 45 ile 50 dönümlük bir alandan söz ediyoruz. Bu nedenle alanın çok iyi projelendirilmesi lazım” ifadelerini kullandı.

Eski Bakan Eker Amida Haber'e konuştu

eker.jpg

Şehir hastanesi yatırım programında var

Diyarbakır’da yılan hikayesine dönen şehir hastanesinin son durumuyla ilgili de bilgi veren Eker, “Bu projeyi çok önemsiyoruz. Bazı gelişmelerden dolayı sarkmalar oldu. Yatırım programında var. Prosedür tamamlanır tamamlanmaz çalışmalara başlanacak” dedi.

Proje iptal edilmedi

Hafif raylı sistemin rafa kaldırılmadığını, kaynak bulunup yatırıma dönüşmesi için girişimlerinin sürdüğünü belirten Eker, “Proje iptal edilmedi. Yatırım programına alınmasıyla ilgili bütçe hazırlanmalı” diye konuştu.

Diyarbakır-Ankara uçuşlarında yer sıkıntısı varmı?

Diyarbakır-Ankara uçak sefer sayısındaki düşüş nedeniyle yaşanan yoğunluğun giderildiğini belirten Bakan Eker, “Yaz aylarındaki yoğunluk nedeniyle birçok yerde aksamalar oldu. Bu durum sadece Diyarbakır’a özgü değil. Şuan o sıkıntı yok” dedi.

Diyarbakır-Erbil uçuşları başlıyor

Eski Bakan Eker son olarak, Diyarbakır- Erbil uçuşlarının da yakın sürede başlayacağını söyledi. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.