Diyarbakır CHP’de grev bitti

Diyarbakır CHP’de grev bitti

CHP Diyarbakır Bağlar İlçe Başkanı Recep Yavuz, başlattığı açlık grevini bitirdiğini açıkladı. Amida Haber'e konuşan Yavuz, Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun devreye girdiğini, bu nedenle eylemi sonlandırdığını söyledi.

AMİDA HABER - CHP Bağlar İlçe Başkanı Recep Yavuz’dan dün başlattığı açlık grevi ile ilgili yeni açıklama geldi. Yavuz, “Cumhuriyet Halk Partisi Bağlar İlçe Başkanlığı olarak partimizde demokratik işleyişin süreceğine ve kongremizin yapılmasına dair görüşmelerimiz oldu ve bilgilendirme yapıldı. Bu nedenle başlatmış olduğumuz eylemi sonlandırıyoruz. Başta genel başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na, genel merkezimize, milletvekillerimize, il başkanımız ve il yönetimimize ve emeği geçen herkese teşekkür ederim.”

Kılıçdaroğlu devreye girdi

Amida Haber’e konuşan Yavuz, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun devreye girdiğini belirterek, “Sayın genel Başkanımız devreye girdi. İl örgütü kongre talebimizin yerine getirileceğini bildirdi. Bizde bunun üzerine eylemi sonlandırdık” ifadelerini kullandı.

İl başkanı iptal ettirmişti

Recep Yavuz, ilçedeki delege seçimlerinin tüzüğe aykırı şekilde İl Başkanı Abdullah Atik tarafından iptal edildiğini iddia ederek, açlık grevine başlamıştı. Yavuz, kararının geri alınmaması durumunda ölüm orucu başlatacağını duyurmuştu.

Atik cevap vermişti

CHP İl Başkanı Abdullah Atik de Bağlar ilçe yönetiminin parti tüzüğüne uymadığını savunarak, “Kendi başına bir şeyler yapmaya çalışmış, bizler de yazmış oldukları yanlış isimlerle kongre yapmak istemedik. Herkes her mahallede sandığını kurdu, gerçek partili ve bu davaya inanarak emek vermiş, hizmet etmiş insanları yazmamışlar. Bizler de emek veren insanları ön plana almadıkları için karşı çıktık. Kendi başına buyruk, kendi istediği gibi yapmasına müsaade etmedik. Kongreyi erteledik” ifadelerini kullanmıştı.

(Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.