Diyarbakır ‘da Turizm ve Gastronomi Fuarı başlıyor: Hedef açıklandı

Diyarbakır ‘da Turizm ve Gastronomi Fuarı başlıyor: Hedef açıklandı
Diyarbakır’da yapılacak 2. Mezopotamya Turizm ve Gastronomi Fuarı yarın başlıyor. Fuar, şehrin turizm potansiyelini arttırmayı hedefliyor.

AMİDA HABER- Diyarbakır Valiliği ev sahipliğinde, TÜRSAB ve Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası'nın desteğiyle organize edilen 2. Mezopotamya Turizm ve Gastronomi Fuarı, 23-26 Mayıs 2024 tarihleri arasında Diyarbakır Mezopotamya Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde kapılarını açıyor.

turizm-gastronomi-fuar.jpeg

Maraş merkezli deprem nedeniyle ertelenmişti

İki yıl önce ilki düzenlenen fuar, Mezopotamya’nın turizm potansiyelini değerlendirerek sektöre yeni iş birlikleri sunmayı ve bu sayede bölgeyi dünya turizmi için önemli bir destinasyon haline getirmeyi hedefliyor. Geçtiğimiz yıl Maraş merkezli deprem nedeniyle düzenlenemeyen fuar, yarın yeniden kapılarını ziyaretçilerine açacak.

diyarbakir-ulucami-turizm.jpeg

Fuarda, 90 kamu kuruluşu yer alacak

Üç gün sürecek fuar boyunca paneller, söyleşiler ve workshoplar düzenlenecek. Toplam iki salonda gerçekleşecek etkinlikte, 12-13 ilden 90 kamu kuruluşu yer alacak. Birinci salonda turizm acenteleri kendi hizmetlerini tanıtırken, ikinci salonda profesyonel denilen oteller, seyahat acenteleri ve hastaneler ziyaretçilere yönelik sunumlar yapacak.

Fuar, Türkiye’nin çeşitli illerinden katılımcıların yanı sıra Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Duhok'tan da misafirleri ağırlayacak. Bu yılın konuk ili ise Mersin olacak.

Fuarın temel hedefi

Fuarın temel hedefi, bölgedeki turizmi artırmak ve Diyarbakır’a gelen turistlerin başka illere gitmelerini önleyerek, şehrin turizm potansiyelini ortaya çıkarmak.

ercan-tayinlamak.jpeg

Amida Haber’e konuşan Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkan yardımcısı Ercan Tayinlamak: “Burada ki fuarla hedefimiz bölgedeki turizmi artırmak, Diyarbakır’a turlarla gelen turistlerin Diyarbakır’ı es geçip farklı illere gitmesine önlemek. Mezopotamya ekspres turun o gün orada kalmasını sağlamak. Farklı illerden gelen firma ve kamu kuruluşları da olacak ama bizim buradaki önceliğimiz Mezopotamya illerindeki tarihi ve kültürünü tanımak olacak” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum