Diyarbakır deprem konutlarında ‘su’ eziyeti bitti!

Diyarbakır deprem konutlarında ‘su’ eziyeti bitti!
 Muhabir
Diyarbakır’da, 5 ay önce anahtar teslimi yapılan Oğlaklı Mahallesi TOKİ deprem konutlarında uzun süredir yaşanan su sorunu giderildi.

AMİDA HABER - Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Oğlaklı Mahallesi’nde, TOKİ deprem yaşayan sakinler uzun süredir su sorunu yaşıyordu.

Konutlar teslim edildi, su unutuldu

depremkonutlari.png

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası Diyarbakır’da evi yıkılan veya ağır hasar görenler için TOKİ tarafından Oğlaklı Mahallesi'nde toplam 6 bin 40 konut inşa edildi. Konutlar 6 etap halinde tamamlandı ve 5 ay önce anahtar teslimlerine başlandı. Ancak, konutların teslim edilmesinin ardından oraya yerleşen sakinler büyük sıkıntılarla karşı karşıya kaldı.

Sakinler mağdur oldu

oglakli-toki.jpg

Oğlaklı TOKİ konutlarında yaşayan sakinler, son iki haftadır ciddi bir su sorunu yaşamıştı. Su ihtiyacını çevredeki köylerden veya marketlerden temin etmek zorunda kalan sakinler, bu durumdan büyük mağduriyet yaşadıklarını belirtti.

‘10 gün boyunca kesintisiz su akmadı’

Amida Haber’e konuşan sakinlerden Sahide O., yaşadıkları sıkıntıları şu şekilde ifade etti: “Buraya taşınalı 2 ay oldu ve ciddi sıkıntılar yaşıyoruz. Su kesintisi nedeniyle 10 gün boyunca kesintisiz su akmadı. Yakındaki köyden su almak zorunda kaldık, çoğu zaman da marketlerden su aldık. Bu durum bizi oldukça zorluyordu. Yönetimle defalarca iletişime geçtim ama doğru bilgi alamadık. Bir ara tankerlerle kuyu suyu getirildi ama o da içilemez durumdaydı. Şu an su gelmeye başladı ama hala sıcak su yok. Yine de susuz bir yaşamın ne kadar zor olduğunu biliyoruz. Su olsun da sıcak su olmazsa da razıyız. Ama susuz bir yaşam olmaz.”

Su sorunu giderildi

toki-diski.jpg

Yoğun şikayetler üzerine Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) ekipleri harekete geçti. Dün akşam itibariyle su sorununun çözüldüğü bildirildi. DİSKİ’den yapılan açıklamada, Çölgüzeli sondaj kuyusundan 3.000 m³ hacmindeki su deposuna, ardından da 10.000 m³ hacmindeki depoya su iletildiği ve TOKİ Oğlaklı’daki su sorununun, Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından kısa vadede giderilmeye başlandığı belirtildi. Şu an itibarıyla vatandaşlara sağlıklı su akışı sağlandığı ifade edildi.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.