Diyarbakır esnafından dilenci isyanı!

Diyarbakır esnafından dilenci isyanı!
Diyarbakır’da çocuk dilenci sayısındaki artış esnafı isyan ettirdi. Bir dönem kentin en gözde yeri olan Sanat Sokağı çocuk dilencilerle doldu. Esnaflar, çocukların ailelerine teslim edilmesini istedi.

Diyarbakır esnafından dilenci isyanı! Diyarbakır’da çocuk dilenci sayısındaki artış esnafı isyan ettirdi. Bir dönem kentin en gözde yeri olan Sanat Sokağı çocuk dilencilerle doldu. Esnaflar, çocukların ailelerine teslim edilmesini istedi.

Diyarbakır merkez Yenişehir İlçesi’nde bulunan Sanat Sokağı esnafları bir araya gelerek, çocuk dilenci sorununa ilişkin açıklama yaptı. Çok sayıda esnafın katıldığı basın açıklamasında konuşan Diyarbakır Sanat Sokağını Güzelleştirme ve Koruma Derneği Başkanı Ümit Umdu yıllardır sokağa sahip çıkarak yeni bir vizyona kavuşturduklarını söyledi.

'Çocuklara sahip çıkılmasını istiyoruz'

Umdu şöyle devam etti, “Belediyelerden dilencilerle ilgili isteğimiz oldu. Dilenci çocuklar sokağa zarar veriyor. Bazı aileler çocukları rant kapısı olarak görüyor ve kullanıyor. Bu çocuklara sahip çıkılmasını ve mağdur edilmemesini istemiyoruz. Bu sokak Diyarbakır’ın kalbidir. Bu çocukların sokaktan çekilerek ailelere teslim edilmesini istiyoruz. Belediye, Emniyet görevini yapsın. Onların geleceği için çocukların bu sokaktan uzaklaştırılmasını istiyoruz” talebinde bulundular.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.