Diyarbakır esnafının sorunları Cevdet Yılmaz’a sunuldu

Diyarbakır esnafının sorunları Cevdet Yılmaz’a sunuldu
 Muhabir
TESK Başkan vekili ve Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanı Alican Ebedinoğlu, Cumhurbaşkanı yardımcısı Cevdet Yılmaz’a esnafın yaşadığı sorunlar ve çözüm önerilerini içeren bir rapor sundu.

AMİDA HABER - Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu'nun (TESK) ev sahipliğinde, oda ve birlik başkanları ile bir araya geldi, Eylül ayı içinde açıklayacakları 2025-2027 dönemini içeren Orta Vadeli Program (OVP) hazırlıkları kapsamında talep, görüş ve önerileri dinledi.

Toplantıya Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı İbrahim Şenel, TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, TESK Genel Başkan Vekili, DESOB Başkanı Alican Ebedinoğlu’nun yanı sıra yönetim kurulu üyeleri katıldı.

tsk.jpeg

Toplantıya katılan TESK Başkanvekili ve DESOB Başkanı Alican Ebedinoğlu, Cumhurbaşkanı yardımcısı Cevdet Yılmaz’a Diyarbakır esnafının sorunlarını içeren bir rapor verdi.
DESOB tarafından rapor haline getirilen talep ve çözüm önerilere şöyle:

cevdet.jpeg

1- Defter tutma hadlerinin esnafın içinde bulunduğu ekonomik koşullar gözden geçirilerek yeniden belirlenmesi,
2- Perakende Yasasının güncellenmesi,
3- Zincir marketlerin esnaf ve sanatkârlarımızı haksız rekabete kurban ettiği, bu marketlerin açılışlarının mesafe şartları, nüfus konjonktürü ve metrekare hesabına göre belirlenmesi,
4- Yüksek kredi kartı ve POS komisyon oranlarının küçük esnafı olumsuz etkilediği,
5- TAPDK harç bedellerinin cirosu farklı olan işletmelere aynı uygulanması esnafı zor durumda bıraktığı bu sebeple satış yapılan alkol ve tütün ürünlerine göre belirlenmesi gerektiği,
6- Enflasyon düzenlemesinin yılda bir kez uygulanması,
7- SSK’lılar 7200 prim günü ile emekli olurken esnaf ve sanatkârlarımızın 9000 prim günü ile emekli olması bu sebeple Sosyal Güvenlikte SSK ve BAĞ-KUR ayrımının artık son bulması.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.