Diyarbakır güne gergin uyandı!

Diyarbakır güne gergin uyandı!
 Muhabir
Diyarbakır, valiliğin izin vermediği “Özgürlük Mitingi” nedeniyle güne gergin uyandı. Mitingin yapılacağı meydanda güvenlik önlemi alındı.

AMİDA HABERDEM Parti’nin İstasyon Meydanı’nda düzenleyeceği “Özgürlük Mitingi”ne valilik tarafından ‘güvenlik’ gerekçesiyle izin verilmedi. Ancak DEM Partili siyasetçiler başta Diyarbakır olmak üzere bölge il ve ilçelerinde çalışmalar yaparak mitinge çağrı yaptı. Mitingin bugün saat 13.00’da Diyarbakır İstasyon Meydanı’nda yapılması bekleniyor.

miting.jpg

DEM Parti’den yapılan çağrıda, mitinge DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları ile Tuncer Bakırhan, DBP Eş Genel Başkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar ve Asrın Hukuk Bürosu avukatlarından Rezan Sarıca'nın katılacağı duyuruldu.

Polis güvenlik önlemi aldı

polis.jpg

Valiliğin, izin vermediği miting öncesi kentte geniş güvenlik önlemi alındı. İstasyon Meydanı’nın etrafı polisler tarafından kapatıldı.

Vali: Huzuru tehdit edecek deliller var elimizde

vali.jpg

Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu iki gün önce düzenlediği basın toplantısında mitinge ilişkin, "Huzuru tehdit edecek deliller var elimizde. DEM Parti’nin müracaatı oldu. İlgili kurullarla değerlendirdik kamu güvenliği bakımdan huzur ortamına tehdit oluşturacağı somut olaylarla tespit edildi be bu kapsamda yasaklama kararı verildi. Kararımız yargıya götürüldü. Hukuka uygun kararla yasaklama kararı aldık. Vatandaşlarımızın buna uymasını istiyoruz. Yasaklama kararı yok gibi çalışıyorlar. Bu doğru yaklaşım değil. Herkes yaptığı eylemin sorumluluğunu taşır. Muhatapların uyması gerekir” ifadelerini kullanmıştı.

Ahmet Türk: Geri adım atacak değiliz

ahmet-turk.jpg

Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk de valinin açıklama yaptığı aynı günde mitinge katılım çağrısı yaparak, geri adım atmayacaklarını söyledi. Türk, “Bütün halkımızı mitinge davet ediyoruz. Bizler geri adım atacak değiliz. Bizleri yolumuzdan kimse alıkoyamaz. Ancak bu şekilde geleceğimizi belirleyebiliriz. Sözü barış, demokratik çözüm olanın sesini kesmek bu ülkeye yapılacak en büyük kötülüktür. Bu mitingde yükselecek ses, ülkedeki tüm bileşenleriyle bir arada, eşit, özgür ve adil yaşamanın sesinin, sözünün söylenmesidir. Bu sesin ilgili herkese duyurulması içindir. Bu ülkede çözüm istemeyenler bu iradeye ket vurmak istediler. Tahammülsüzlüklerini kabul etmiyoruz” demişti.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum