Diyarbakır Hekimsen: Hekime saldıran 'sağlık teröristi' cezalandırılsın

Diyarbakır Hekimsen: Hekime saldıran 'sağlık teröristi' cezalandırılsın

Diyarbakır Hekimsen, Selahaddin Eyyübi Devlet Hastanesi Acil Servisi'nde Sarı Alan'da geçtiğimiz gün hekime fiziksel şiddet uygulayıp ortalığı dağıtan şahıs hakkında açıklama yaptı.

AMİDA HABER- Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya çağrıda bulunan Hekimsen açıklamasında, “Diyarbakır Selahaddin Eyyübi Devlet Hastanesi Acil Servisi'nde Sarı Alan'da hekim arkadaşımıza fiziksel şiddet uygulamaya cesaret eden sağlık teröristi aynı zamanda hastaların da hizmet almasını engellemiştir.

Hekim ve sağlık çalışanlarının sağlıkta şiddete karşı uygulanabilir ve caydırıcı cezalara bir türlü imza atamayan Sn.@drfahrettinkoca'ya, "Hasta Memnuniyeti" odaklı bir çözüm öneriyoruz.” İfadelerine yer verildi.

hekimsenn1ee.jpg

Hapis cezası verilmelidir

Hekimsen’in açıklamasında, “Sağlıkta şiddet uygulayan kişiler, diğer hastaların muayene ve tedavi olmasını engellemektedir. Ayrıca şiddet uygulayan kişi ya da kişiler hasta veya hasta yakınlarına da zarar verme ihtimalleri yüksektir. Bu nedenle hastanelerde güvenliği "KOLLUK KUVVETLERİ" sağlamalıdır. Ve sağlık teröristine belli bir süre SGK hak mahrumiyeti ile Katalog suç olup olmadığına bakılmaksızın hapis cezası verilmelidir.

Diyarbakır Selahaddin Eyyübi DH Acil Servisi'nde şiddete uğrayan hekim arkadaşımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz ve Hekimsen hukuk birimimiz ile her zaman yanındayız.” denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.