Diyarbakır İtalya, Fransa ve Çin’e fark attı: 20 ülkeye ihraç ediyor

Diyarbakır İtalya, Fransa ve Çin’e fark attı:  20 ülkeye ihraç ediyor

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

Diyarbakır’da kurulan fabrikadan dünyaya milyonlarcası ihraç ediliyor.

AMİDA HABER - İtalya, Fransa ve Çin'in lider durumda olduğu gözlük sektöründe, Diyarbakır'da 2018 yılında kurulan üretim tesisinde bu yıl 2 milyonun üzerinde gözlük ve çerçevesi üretilip 20 ülkeye ihracat yapıldı.

manset.jpg

20 çalışanla başladı 120 çalışana ulaştı

2018 yılında Metalciler Sanayi Sitesi’nde kurulan tesis, 2022 yılında Organize Sanayi Bölgesi'ne (OSB) taşındı. Kuruluşunda 20 kişiyle hizmet veren fabrika, şu an 120 çalışanı ila bölgenin, hatta Türkiye'nin en büyük fiziksel alanına ve kapasitesine sahip fabrikası konumunda olup birçok ülkeye ihracat yapılıyor.

gozluk-5.jpg

Çin’den Türkiye’ye kaydı

Optiksan Genel Müdürü Cem Dinçaslan, son dönemlerde Çin'in Avrupa'ya olan mesafesi ve Kuzey Afrika ülkelerinin Çin'den ürün teminindeki sıkıntılarda, Türkiye'yi cazibe merkezi haline getirdiği için gözlük noktasında Türkiye'den talepler artmaya başladığını söyledi.

gozluk-4-001.jpg

2 milyonun üzerinde üretim

Dinçaslan, “Türkiye'deki 3 bin 500 optiğe de perakende sektöründeki optiklere de ürün temini yapmaktayız. Hem kendi ürünlerimizi üretiyoruz hem de global firmalara da fason ürünler üretmekteyiz. 2 milyonun üzerinde üretim gerçekleştirdik. Hem optik çerçeve hem de güneş gözlüğü üretimi gerçekleştirmeyiz. Bu yıl yapmış olduğumuz 2 milyonun üzerindeki hedefimizi gelecek yıl inşallah 3-3,5 milyon bandına çıkarmayı hedefliyoruz” dedi.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.