Diyarbakır Millet Bahçesi ‘araç istilası’ altında!

Diyarbakır Millet Bahçesi ‘araç istilası’ altında!
 Muhabir
Diyarbakırlıların hafta sonu piknik yaptığı, vakit geçirdiği Sur İlçesi’ndeki Millet Bahçesi, bitmeyen araç trafiğinden dolayı araç istilası altında.

AMİDA HABER - Diyarbakır'da, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan tarihi Surlar ile Hevsel Bahçeleri arasında bulunan 150 dönümlük alanda, kentin ilk millet bahçesi inşa edildi. 2015 yılında Sur'da yaşanan çatışmalar nedeniyle 15 mahalle büyük hasar görmüştü. Hazreti Süleyman Camisi’nin alt tarafında yer alan bölgede, 115 dönümlük alandaki gecekondu tarzı yapılar kamulaştırıldı ve bu kapsamda 41 yapı yıkıldı.

8 ayda bitti

Diyarbakır'ın Sur İlçesi’nde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Fiskaya ile Mardinkapı arasında yer alan alanda, 24 milyon lira bütçeyle millet bahçesi inşa edildi. TOKİ tarafından ihale edilen ve üç ayda tamamlanması planlanan proje, sekiz ayda bitirildi.

millet-bahcesi-diyarbakir5.jpg

Gerekli denetimler yapılmıyor

Hevsel Bahçeleri ve Dicle Nehri kıyısında inşa edilen bu mekân, Diyarbakır’ın ilk millet bahçesi olma özelliği taşıyor ve kent sakinleri tarafından büyük ilgi görüyor. Özellikle hafta sonları, haftanın yorgunluğunu atmak ve aileleriyle güzel vakit geçirmek isteyen Diyarbakırlılar, bu alana akın ediyor. Ancak bölgede gerekli denetimlerin yapılmaması, sıkıntılara neden oluyor. Bölge trafiğe açık olduğu için, yürüyüş yolları araçların park alanı haline dönüşüyor.

millet-bahcesi-diyarbakireee.jpg

Diyarbakırlılar trafiğe kapatılmasını istiyor

Trafiğe açık olan alanda yüksek sesle müzik dinlenmesi, etraftan geçenlere rahatsızlık verilmesi ve yürüyüş yollarının işgal edilmesi ziyaretçilerin tepkisine neden oldu. Diyarbakırlılar Millet Bahçesi bölgesinin trafiğe kapatılmasını talep ediyor.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum