Diyarbakır Milletvekili Ensarioğlu bakanın yerine geçiyor

Diyarbakır Milletvekili Ensarioğlu bakanın yerine geçiyor

Kaynak:Hasan Kösen

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’dan boşalan TBMM’deki göreve kimin getirileceği belli oldu.

AMİDA HABER – AK Parti Diyarbakır milletvekilinin Murat Kurum’dan boşalan TBMM Çevre ve Şehircilik Komisyonu Başkanlığına getirileceği belirtildi.

Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu’nun Murat Kurum’dan boşalan Çevre ve Şehircilik Komisyonu Başkanlığı’na atanacağı öğrenildi.

AK Parti’ye ve Ensarioğlu’na yakın kaynaklar, Murat Kurum’dan boşalan TBMM Çevre Komisyonu Başkanlığı'na AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mehmet Galip Ensarioğlu geleceğini açıkladılar.

2024/05/01/galip-ensarioglu.jpg

Galip Ensarioğlu kimdir?

1 Ekim 1966’da Diyarbakır’da doğan Mehmet Galip Ensarioğlu, Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi İktisat Bölümünü ve Dicle Üniversitesi MYO. İşletme Bölümünü bitirdi.

Gıda toptancılığı, özel hastane işletmeciliği ve İnşaat Müteahhitliği yaptı. Güneydoğu Sanayici ve İş Adamları Derneği, Diyarbakır Sanayici ve İş Adamları Derneği, Doğu ve Güneydoğu İş Adamları Federasyonu, Diyarbakır Kültür ve Sanat Vakfı ile Diyarbakır Sosyal ve Siyasal Araştırma Akademisinin kuruculuğunu yaptı ve Yönetim Kurulu üyeliklerinde bulundu. Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Ticaret ve Sanayi Odaları Konsey Başkanlığı yaptı.

1993-2009 tarihleri arasında Doğruyol Partisi İl Başkanlığı yaptı. 24. ve 26. Dönemde Diyarbakır AK Parti Milletvekili seçildi. Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Üyeliği yaptı. İş hayatına Enerji ve Madencilik Sektöründe devam ediyor.

Evli ve dört çocuk babası olan Ensarioğlu, Kürtçenin Kurmanci ve Zazaca lehçlerini iyi derecede biliyor.

Muhabir: Hasan Kösen

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum