Diyarbakır: Narin’in baba ve ağabeyi zorla götürülecek

Diyarbakır: Narin’in baba ve ağabeyi zorla götürülecek

Kaynak:Haber Merkezi

Diyarbakır’da Narin Güran cinayeti davası öncesi önemli bir gelişme yaşandı. Mahkeme, baba ve ağabey hakkında zorla getirme kararı verdi.

AMİDA HABER - Diyarbakır merkez Bağlar ilçesi Tavşantepe Köyü’nde kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran cinayeti hala aydınlatılamadı. Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından iddianamenin kabul edilmesinden sonra önemli bir gelişme yaşandı. Mahkemenin kabul ettiği tutanakta çoğunluğu Güran ailesi mensubu olan ve aralarında baba Arif Güran ile Ağabey Baran Güran’ında bulunduğu 23 kişinin mahkeme günü zorla getirilmesine karar verildiği belirlendi. Haklarında zorla getirilme kararı verilen kişilerden 8’nin tutuklu sanık olduğu öğrenildi.

Tutanakta baba ve ağabeyde yer aldı

whatsapp-image-2024-10-24-at-15-27-29.jpeg

Söz konusu tutanakta; Baran Güran, Muhammed Kaya, Osman Güran, Melike Güran, Maşallah Güran, Melek Güran, Birsen Güran, Remziye Cabaş, Yasemin Gül, Erhan Güran, Barış Güran, Eren Güran, Hediye Güran, Maide Kaya, Ramazan Atasoy, Muhammed Emre Güran, Yusuf Kaya, Ufuk Kaya, Furkan Kaya, Ğazal Bahtiyar ve Mehmet Selim Atasoy’un beyanlarının tespiti için zorla getirilme emri çıkarılmasına karar verildi.

2024/08/27/narin-guraneee.jpg

Narin’in babası Arif Güran’ın ise “müşteki” sıfatıyla sisteme kayıt edilmesi ve hakkında zorla getirme emri düzenlenmesine hükmedildi.

Duruşmanın ise, yaşanan bu gelişmenin ardından 7 Kasım 2024 tarihinde saat 09.00’da yapılacağı belirtildi

Amca Salim Güran, anne Yüksel Güran, ağabey Enes Güran ve itirafçı Nevzat Bahtiyar’ın “iştirak halinde çocuğu kasten öldürmek” suçundan tutukluluk hallerinin devamına karar verildi.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum