Diyarbakır: Narin’in köyünde eller tetikte

Diyarbakır: Narin’in köyünde eller tetikte
 Muhabir
Diyarbakır’da Narin Güran cinayetiyle ilgili sır perdesi hala aralanmadı. Baba serbest bırakıldı, jandarma köydeki üç evi korumaya aldı, olası bir gerginliğe karşı eller tetikte.

AMİDA HABER - Türkiye, 8 yaşındaki Narin Güran cinayetini konuşmaya devam ediyor. 21 Ağustos’ta kaybolan Narin Güran’ın cansız bedeni aramaların 19’uncu gününde ihbar sonucu Eğertutmaz Deresi’nde gömülü bir şekilde bulundu. 11 saat süren Adli Tıp işlemlerinin ardından Narin Güran, Tavşantepe köyünde toprağa verildi.

2024/09/09/narin-cenaze1.jpg

10 kişi tutuklandı

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında baba Arif Güran iki oğlu, eşi ve yakın akrabaları dahil olmak üzere 22 kişi gözaltına alındı. Hakim karşısına çıkarılan zanlılardan, Narin Güran'ın annesi Yüksel, ağabeyi Enes, amcası Fuat, kuzenleri Muhammet Kaya ve Birsen Güran, yengesi Maşallah Güran, halasının eşi Mehmet Şevket Kaya ve tutuklu amcası Salim Güran'ın işçisi olduğu öğrenilen Mehmet Selim Atasoy tutuklandı. Şüphelilerden 3'ü adli kontrol kararı ile, aralarında baba Arif Güran'ın bulunduğu 10 kişi ise serbest bırakıldı.

2024/09/13/adliye-narin-sorgu1.jpg

Eşinden şüphelendiğini söylemişti

Zanlı amca Salim Güran 2 Eylül’de tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Salim Güran’ın eşi Melek Güran ifadesinde, içerisinde Narin’in DNA’sı bulunan aracın olay günü Salim Güran’da olduğunu belirterek, eşinden şüphelendiğini söylemişti.

Baba mezara koştu

Gece saatlerinde Diyarbakır Nöbetçi Ceza Hakimliği’ne ifade veren Narin Güran’ın babası Arif Güran serbest bırakıldı. Narin’in kaybolduğu gün düğün davetiyesi dağıtmak için Batman’a giden, baba, ifadesinin ardından çıktığı Diyarbakır Adliyesi’nden kızının mezarına koştu. Arif Güran, gözaltında olduğu için cenaze törenine katılamadığı kızının Tavşantepe Köyü’ndeki mezarına giderek, dua etti, uzun süre gözyaşı döktü. Arif Güran, köyde açıklama yaparak, kızının katil ya da katillerinin bulunması istedi.

narin-mezar-001.jpeg

Jandarma tetikte

23 gün öncesine kadar, ekinlerin toplandığı, sokaklarında çocukların koşturduğu Tavşantepe Köyü, Narin’in travması ile ölüm sessizliğine büründü. Köyde, her köşe başında yayın yapan basın mensupları ile güvenlik önlemi alan jandarma dışında, dışarıda insan görmek neredeyse imkansız hale geldi. Terk edilmiş köy görüntüsüne bürünen Tavşantepe’de dışarıda tek tük görülen köy sakinlerinin tek temennisi ise, Narin’in katil ya da katillerinin hukuk önünde hesap vermesi.

Ev ve ahır önünde jandarma nöbeti

Narin’in cenazesini sakladığını itiraf eden tutuklu Nevzat Bahtiyar, amca Salim Güran ve Arif Güran’a ait ev ve Narin’in öldürüldüğü tahmin edilen ahırın önünde jandarma nöbeti devam ediyor. Köyde olası bir gerginliğe karşı, tüm giriş çıkışlar kontrol altına alındı. Gün içerisinde köydeki eve gelen Narin’in abisi Baran Güran, kısa bir süre kaldığı evden hemen ayrıldı.

tavsantepe-jandarma-6-001.jpeg

Aile fertleri büyük amcanın evinde

Ekinleri ve evleri için köyde kalan Güran ailesinin birkaç ferdinin de büyük amca evinde toplandığı görüldü. Narin’in bedeni bulunmadan önce, bahçede oturan aile fertleri eve kapandı, gazetecilere hiçbir şekilde açıklamalarda bulunmadı.

İmam gelmedi ezan okunmadı

Tavşantepe Köyü’nde görevli imam R.K bugün Cuma namazına katılmadı. İmam R.K’nin serbest bırakıldıktan sonra 15 gün izne ayrıldığı öğrenildi. Camiye gelen az sayıdaki köylülerden biri hutbe okudu, namazı kıldırdı.

tavsantepe-cami-001.jpeg

Uzman desteği ile eğitim

18 gün boyunca Narin’in akıbetinin araştırıldığı, yüzlerce ifadenin alındığı gün, eğitimin başladığı 9 Eyül’den itibaren açıldı. Ancak, köy okulunun bahçesine dahi Narin’in hüznü sindiği için, çocuklar uzman desteği ile eğitime devam edebiliyor.

Mezarına ziyaretçi akını

Narin’in doğup, büyüyemediği köydeki mezarına ise ziyaretçi akını sürüyor. Diyarbakır merkez başta olmak üzere, çevre iller ve Türkiye genelinden çok sayıda kişi ve kurum temsilcileri Narin’in mezarını ziyaret ediyor.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum